Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Τους προτείνουν εργασία ... 2 ημέρες το μήνα!


Σε παραίτηση εξωθούνται οι εργαζόμενοι στο συνεταιρισμό ΑΡΙΑΔΝΗ - Η εφαρμογή εργασίας 2-3 ημερών την εβδομάδα ως 2 ημερών το μήνα (!) έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών

Ενημερώθηκε: 10.01.2012 // 11:08

Τους προτείνουν εργασία ... 2 ημέρες το μήνα!
Εργασία που δεν τους επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση προτείνει στους εργαζόμενούς της ο συνεταιρισμός "Αριάδνη" εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους μεταξύ εξαθλίωσης και παραίτησης.
Η επιχείρηση, κάλεσε τους εργαζόμενους, και επικαλούμενη την πολυπόθητη (από όλους) σωτηρία ανακοίνωσε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, έκπληκτοι οι εργαζόμενοι άκουσαν την απόφαση της επιχείρησης να εφαρμόσει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για όλους με δουλειά από 2-3 ημέρες την εβδομάδα ως και 2 ημέρες το μήνα, εργασία που αντιστοιχεί σε μισθό 60 ως 400 ευρώ το μήνα!
Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι διαφωνήσουν, καλούνται να παραιτηθούν, καθώς η "Αριάδνη" φαίνεται πως δε σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου ζητούν να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την εκ περιτροπής εργασία, ούτε ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μην απολυθεί κανένας και να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου