Tι έχει να μας πει ο πολύς κ. Μ. Χρυσοχοϊδης για ένα πρωτοποριακό έργο, την Υδριάδα, την πρώτη οικολογική μονάδα αφαλάτωσης, η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) και έκτοτε μένει έτσι;
Τι έχουν να πουν οι άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί; Η Υδριάδα, που λειτουργεί ήδη από το 2007 με επιτυχία στην Ηρακλειά των Κυκλάδων, καλύπτει τις ανάγκες των νησιών σε πόσιμο νερό, είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον και για τη λειτουργία της χρησιμοποιούνται μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οπως λέει ο βουλευτής της ΝΔ κ Νικολόπουλος, το σύστημα παράγει 70 κυβικά πόσιμου νερού την ημέρα, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες 300 κατοίκων, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Παρ’ ότι η Υδριάδα δοκιμάστηκε στην πράξη και απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για τις οποίες κατασκευάστηκε, η εν λόγω τεχνολογία δεν εφαρμόστηκε αλλού στην Ελλάδα, αν και είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που πλήττει τα περισσότερα νησιά μας, συνεχίζει ο βουλευτής.
Το έργο είναι 100% ελληνικό και όλη η τεχνογνωσία και τα δικαιώματα ανήκουν σε ελληνικούς φορείς.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Αρχιπλοίαρχος  ε.α., Καθηγητής Ηλεκτρονικής Ναυτιλιακής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κ. Νικητάκος και η ομάδα του βραβεύτηκαν τον Φεβρουάριο 2008 για την ανάπτυξη της Υδριάδας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .
Καθώς  «είδαν και απόειδαν», λέει ο Νικολόπουλος,  οι  δημιουργοί της αποφάσισαν να εξάγουν την εφεύρεσή τους στο εξωτερικό, αφού ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες θέλουν να την αξιοποιήσουν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και του Περσικού Κόλπου. Είστε ευχαριστημένοι τώρα κύριοι υπεύθυνοι της κυβέρνησης;