Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Drive Safe: Προστασία από το κινητό κατά την οδήγηση


Μία νέα υπηρεσία ήρθε για να μας προστατεύσει από την μανία που έχουμε να ασχολούμαστε με το κινητό την ώρα της οδήγησης.Το Drive Safe απαντάει αυτόματα στα εισερχόμενα μηνύματα με ένα μήνυμα του τύπου «Αυτή τη στιγμή οδηγώ. Θα το διαβάσω αργότερα«.
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνη και πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία. Επίσης απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ και τιμωρείται με πρόστιμο.
Πρόκειται για υπηρεσία και όχι για εφαρμογή, ώστε να είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμη στη Νέα Ζηλανδία από την Vodafone.
Για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία πρέπει ο χρήστης να στείλει ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό με το κείμενο «Drive on». Μάλλον όχι και τόσο καλή ιδέα. Σκεφτείτε πόσοι χρήστες θα θυμηθούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία καθ’οδόν!
Θα ήταν καλύτερο αν το κινητό καταλάβαινε πως βρίσκεστε σε κίνηση και μπλόκαρε αυτόματα κλήσεις και μηνύματα. Επίσης και με την χρήση έξυπνων tag (τεχνολογία NFC), το οποίο θα ακουμπάτε στο κινητό σας ώστε να ενεργοποιεί την υπηρεσία, κάτι όμως που απαιτεί smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου