Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ταρακουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα από τον σεισμό των 5,8R


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:44 το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή 73χλμ ανατολικά της Ρόδου και 490 χλμ ανατολικά - νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 26,3 χλμ..

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο βάρδιας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε και ένας μετασεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι 

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκη Τσελέντη ο οποίος δήλωσε πως η συγκεκριμένη δόνηση δεν εμπνέει ανησυχία και έδωσε συμβουλές αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το Δημαρχείο της Ρόδου προκειμένου να πληροφορηθεί αν υπάρχουν κλήσεις για τυχόν ζημιές και μας ανέφεραν οτι όντως η δόνηση ήταν ισχυρή αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια κλήση απο τους δημότες. 

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί για κάποιο συμβάν. 

Κάτοικοι που επικοινώνησαν με τη zougla.gr τόσο απο την πόλη της Ρόδου όσο και από τα περίχωρα έκαναν λόγο για μια δυνατή δόνηση η οποία διήρκεσε για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα. Επίσης δεκάδες e-mail έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της zougla.gr και απο κατοίκους της Κω.  

Ακούστε τι δήλωσαν κάτοικοι της Ρόδου στη zougla.gr:





Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε, μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακόμα και τις μικρές σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται σε πραγματικό χρόνο. 

Πατήστε εδώ 

Οι Τούρκοι για τον σεισμό στα παράλια 

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΝΤV της Τουρκίας σημειώθηκε ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών, στα ανοικτά των ακτών της νοτιο-δυτικής Τουρκίας, ενώ κάνουν λόγο και για τραυματίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:44 GMT στα ανοιχτά του μικρού παραθαλάσσιου θέρετρου του Ολουντενίζ, στην επαρχία Μούγκλα, σύμφωνα με το NTV.









Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στον Αρχάγγελο Ρόδου.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στο Καστελόριζο.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Κάρπαθο.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου