Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εθνική Νέων: Κόντρα στην Εσθονία για την πρόκριση (17.00 μ.μ.)


Τη διοργανώτρια Εσθονία στο «Καντρίογκ» του Ταλίν αντιμετωπίζει σήμερα 
στις 17.00 η Εθνική Νέων, με στόχο την πρώτη της νίκη στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, καθώς επιστρέφουν οι Σταφυλίδης και Κουρμπέλης που δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα με τους Ισπανούς λόγω καρτών. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι.

Η Εθνική Ελλάδος με νίκη θα μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Παράλληλα θα εξασφαλίσει ουσιαστικά και την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Τουρκία. Η εθνική μας μετά την ήττα από τους Ισπανούς δεν έχει περιθώρια.

Παράλληλα το ζητούμενο είναι και τα πολλά γκολ αφού στο πρώτο ματς η Εσθονία έχασε με 3-0 από την Πορτογαλία.

Πρέπει να καλυφθεί αυτό το χάντικαπ των Λουζιτανών για να είναι η Γαλανόλευκη καλυμμένη σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε του ομίλου με τους Πορτογάλους.

Με οδηγό την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στους Ισπανούς φαίνεται πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όπως όλοι στο στρατόπεδο της Εθνικής παραδέχονται, με την απαραίτητη σοβαρότητα θα έρθει η νίκη.

Η Εθνική Νέων της μικρής χώρας της Βαλτικής συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θεωρείται ως η ασθενέστερη ομάδα από τις οκτώ που παίρνουν μέρος στο EURO U-19 2012.

Ως διοργανώτρια της τελικής φάσης δεν πήρε μέρος στους δύο προκριματικούς γύρους, δίνοντας μόνο φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Στα έντεκα συνολικά φιλικά ματς που έδωσε από τον Αύγουστο του 2011 είχε απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες και τέρματα 7-29.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου