Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ένα Δημαρχείο που δεν έχει ανάγκη την ...ΔΕΗ


Ένα Δημαρχείο που δεν έχει ανάγκη την ...ΔΕΗ




















Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έγινε ο πρώτος Δήμος της Κρήτης που ολοκλήρωσε έργο διασύνδεσης φωτοβολταϊκού συστήματος σε στέγη δημοτικών κτιρίων, καθιστώντας έτσι αυτόνομη τη λειτουργία του Δημαρχείου.


Στο πλαίσιο της πολιτικής που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Αγίου Βασιλείου με στόχο τη μείωση της ενεργειακής σπατάλης και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του έργου «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην οροφή του κτιρίου του Δημαρχείου Αγίου Βασιλείου».
Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι 9.900W, ενώ η ετήσια παραγωγή ενέργειας θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στις 13.500 kwh και θα δώσει στο Δήμο ένα ετήσιο έσοδο τουλάχιστον 6.680 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Βασιλείου, κατά την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν κατά το δυνατόν ελληνικά προϊόντα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας άριστης και υψηλού αυτοματισμού παραγωγική μονάδα για την παραγωγή πολυκρυσταλλικών φετών πυριτίου, Φ/Β Κυττάρων και Φωτοβολταϊκών Πλαισίων.



Το όφελος για το περιβάλλον αντιστοιχεί με:

Διοξείδιο του Άνθρακα 11.473,15 Κιλά/έτος.
Διοξείδιο του Θείου 214,52 Κιλά/έτος.
Μονοξείδιο του Άνθρακα 2,96 Κιλά/έτος.
Μονοξείδιο του Άζώτου 16,27 Κιλά/έτος.
Ατμοσφαιρικά Σωματίδια 11,10 Κιλά/έτος.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανήλθε σε 29.520,00 ευρώ και υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου