Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

MotoGP: Πρώτος ο Στόνερ



Το τελευταίο λεπτό κρίθηκε η πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές του Σάχσενρινγκ στην Γερμανία.



Η βροχή δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθεια των αναβατών που κλήθηκαν στο τέλος να δώσουν δραματικές μάχες για να κερδίσουν την πρώτη θέση.
Τελικός κυρίαρχος, για τέταρτη φορά εφέτος, ήταν ο Κέισι Στόνερ που αναγκάστηκε πολλές φορές να ανταπαντήσει στους χρόνους άλλων αναβατών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία δέκα λεπτά που οι αναβάτες ξεχύθηκαν στην πίστα η πρώτη θέση άλλαξε χέρια πολλές φορές. Ο Στόνερ στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να σημειώσει το 1:3.796 και να «κλέψει» στην ουσία τη πρώτη θέση από τους Σπις, Πεντρόζα και Μπραντλ. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Αυστραλός περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσικλέτα κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του καθώς η RC213V αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα. Δεν το έβαλε όμως κάτω, παρέμεινε στην πίστα τα τελευταία πέντε λεπτά και βελτίωνε συνεχώς τους χρόνους του μέχρι να έρθει το 1:31.796.
Πίσω του δόθηκαν ομηρικές μάχες, με τον Σπις να είναι στο τέλος ο ταχύτερος του Πεντρόζα και να ανεβαίνει δεύτερος, αφήνοντας τον Ιταλό που κυριάρχησε χθες, τρίτο. Για κάποια στιγμή ο Αμερικανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha έδειξε ότι είχε τα φόντα να κερδίσει την πρώτη του φετινή πολ-ποζίσιον, χωρίς ωστόσο στο τέλος να τα καταφέρει.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου