Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πωλητήριο στο ΤΤ: Τα σενάρια






















Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπαίνει πλέον στο μάτι του κυκλώνα μετά τη δρομολόγηση του διαχωρισμού και της πώλησης της ATEbank, με το οικονομικό επιτελείο να...

ευελπιστεί ότι σε επίπεδο αποφάσεων όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι από την άλλη πλευρά ετοιμάζονται για θερμό Αύγουστο με κινητοποιήσεις.

Η καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης λόγω της εμπλοκής με την αξιολόγηση της χώρας δίνει χρόνο στην κυβέρνηση ώστε να αποφασίσει για το μέλλον και του ΤΤ και να ενισχύσει πλέον κεφαλαιακά την τράπεζα που θα προκύψει.

Στο οικονομικό επιτελείο συζητούν όλα τα σενάρια αλλά το επικρατέστερο είναι ο διαχωρισμός του ΤΤ σε bad bank και Good Bank και η απορρόφηση του υγιούς κομματιού από την Εθνική Τράπεζα.

Ο Γ. Στουρνάρας διαφωνεί με αυτό τον σχεδιασμό και προκρίνει την πώληση του ΤΤ σε ιδιωτική τράπεζα ώστε να καταγραφεί ως αποκρατικοποίηση και να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Από την άλλη πλευρά σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε και ως εκτούτου τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ισχυρού κρατικού βραχύονα στις τράπεζες.

Κύκλοι από τη διοίκηση της τράπεζας δεν αποκλείουν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, χωρίς το διαχωρισμό των στοιχείων του ενεργητικού της και την εν συνεχεία πώλησή της.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πώληση του ΤΤ έως τα τέλη Οκτωβρίου ώστε υπάρχει σαφής εικόνα των κυβερνητικών ενεργειών στις διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο στήριξης στα τέλη του έτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου