Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

GP Μαλαισίας - QP: Pole με απίστευτο ρεκόρ ο Lorenzo!



Άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση σε κατατακτήριες δοκιμές πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Jorge Lorenzo που πήρε την pole position στη Sepang με αντεπίθεση που εξαπέλυσε στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας, μια τακτική που είχε εφαρμόσει με επιτυχία και στον προηγούμενο αγώνα, στο Motegi.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha Racing που οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος με 28 βαθμούς διαφορά από τον Dani Pedrosa, «έσπασε» τα χρονόμετρα σημειώνοντας νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου με 2:00.334. Το προηγούμενο (2:00.518) άνηκε από το 2009 στον Valentino Rossi.

«Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, η πίστα ήταν χειρότερη από το πρωί και οι χρόνοι ήταν δύσκολο να έρθουν. Κατάφερα όμως να κάνω τον τέλειο γύρο με ένα φρέσκο ελαστικό. Στην προτελευταία προσπάθεια έκανα ένα μικρό λάθος, αλλά βγήκε ο χρόνος, όπως και να έχει όμως η pole position είναι εξαιρετική για αύριο. Πρέπει να δουλέψουμε ωστόσο στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας διότι το μεσημέρι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Πιστεύω ότι το πρόβλημα στον αγώνα δεν θα είναι η φυσική κατάσταση, αλλά τα λάστιχα», σχολίασε ο Lorenzo που έφτασε τις 7 pole positions φέτος και συνολικά τις 25 στη μεγάλη κατηγορία.

O Dani Pedrosa, που όπως είπε μετά το τέλος των κατατακτήριων αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα με το chattering, θα ξεκινήσει από τη 2η θέση, ενώ την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης του αυριανού αγώνα (21/10, 11:00GR / OTE TV) συμπληρώνει ο Andrea Dovizioso με τη YZR-M1 της «δορυφορικής» Monster Yamaha Tech 3.

«Ήταν δύσκολα τα πράγματα σήμερα, δεν μπορούσαμε να βρούμε καθαρή πίστα και νωρίς είχαμε πρόβλημα με chatter. Ελπίζω αύριο στον αγώνα να μην έχουμε τόσο chatter και πρέπει να περιμένουμε τον καιρό πριν τον αγώνα», τόνισε ο Pedrosa, ενώ ο Dovi από την πλευρά του είπε: «Είμαι ικανοποιημένος με την πρώτη σειρά. Όλο το τριήμερο πήγαμε καλά, βελτιωθήκαμε και στις κατατακτήριες και είμαστε γενικά σε καλό επίπεδο. Είμαστε κοντά στον Dani και τον Lorenzo, ελπίζω να έχει καλό καιρό αύριο και να παλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα».

O Casey Stoner που αντιμετώπισε πρόβλημα με το μπροστινό φρένο, κατετάγη 4ος, με τους Cal Crutchlow και Ben Spies να συμπληρώνουν την πρώτη 6άδα. Το γεγονός ότι στις δύο πρώτες σειρές του γκριντ έχουμε 4 M1 και 2 RC213V καταδεικνύουν τη δυναμική της Yamaha σε μια πίστα όπου παραδοσιακά η εταιρεία των «τριών διαπασών» τα πάει καλά.

Ταχύτερος αναβάτης της Ducati ήταν ο Hector Barbera της Pramac Racing Team που βρέθηκε στην 7η θέση με χρόνο 0.960" πιο αργό από αυτόν του Lorenzo. Ακολούθησαν ο Stefan Bradl και ο Nicky Hayden.

O Alvaro Bautista μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερο πλασάρισμα αλλά 3 λεπτά πριν το τέλος είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει στη 10η θέση, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossi που ήταν μόλις 11ος με χρόνο κατά 1,450" πιο αργό από αυτόν του poleman.

Kαλύτερη CRT συμμετοχή αυτή του Aleix Espargaro, της Power Electronics Aspar, που βρέθηκε στη 12η θέση.

  • GP Μαλαισίας - QP: Pole με απίστευτο ρεκόρ ο Lorenzo!
  • GP Μαλαισίας - QP: Pole με απίστευτο ρεκόρ ο Lorenzo!
  • GP Μαλαισίας - QP: Pole με απίστευτο ρεκόρ ο Lorenzo!
  • GP Μαλαισίας - QP: Pole με απίστευτο ρεκόρ ο Lorenzo!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου