Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μονομαχία για τη συνδρομητική τηλεόραση

Μονομαχία για τη συνδρομητική τηλεόραση

Τα δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-2016, τα οποία απέκτησε η Media Bold έναντι 7,5 εκατ., αποτέλεσαν...


 το «Μήλον της Ερίδος», ενώ νέα ένταση αναμένεται να δημιουργηθεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγγλικής Premier League

Εντείνεται η «μάχη» της συνδρομητικής τηλεόρασης, με τις δύο μεγάλες πλατφόρμες (Nova και OTE TV) να συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται για την απόκτηση -αθλητικού κατά κύριο λόγο- περιεχομένου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.



Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δύο πλατφόρμες έχουν τη μερίδα του λέοντος στην πίτα της συνδρομητικής τηλεόρασης, με τον ΟΤΕ πάντως να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Στο τέλος του 2012, η Nova εκτιμάται πως είχε ένα ποσοστό που ήταν στα επίπεδα του 71%, με τον ΟΤΕ να έχει ανέβει στο 22%, την On Telecoms να είναι στο 4,6% και η hellas online να έχει το υπόλοιπο 2,4% σε μία αγορά η οποία συνολικά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 510.000 συνδρομητές.

Το τελευταίο επεισόδιο της «κόντρας» σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε τα δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-2016, τα οποία απέκτησε η εταιρεία Media Bold έναντι 7,5 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εξαιρετικά πιθανό να τα εκχωρήσει στον ΟΤΕ, καθώς αυτό είναι το μοντέλο που ισχύει για την τρέχουσα διοργάνωση.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) προκάλεσε την αντίδραση της Forthnet/Nova, η οποία διαμαρτύρεται για την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Η τελευταία είχε ζητήσει παράταση μερικών ημερών στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αιτούμενη διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένα θέματα επί της διαδικασίας.



Εγγυητική επιστολή
Από την πλευρά της, η ΕΠΟ υποστηρίζει πως η Forthnet δεν είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή στην προσφορά της, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι κάποια στιγμή που η κόντρα βρισκόταν σε εξέλιξη η Nova γνωστοποίησε ότι προτίθεται να ανεβάσει την προσφορά της κατά 10%, με τον διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το επόμενο επεισόδιο είναι προγραμματισμένο για τις επόμενες ημέρες, καθώς θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγγλικής Premier League, του καλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ευρώπης, όσον αφορά στην τριετία 2013-2016.

Ο ΟΤΕ αναμένεται να χτυπήσει δυνατά τα δικαιώματα της Premier League, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό από τα τέσσερα «μεγάλα» ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (τα άλλα τρία είναι η ισπανική Primera Division, το ιταλικό Campionato και η γερμανική Bundesliga) του οποίου δεν έχει τα δικαιώματα. Η ενδεχόμενη απώλεια της Premier League θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εικόνα της Nova, καθώς είχε τα δικαιώματα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος από το 1994 και ήταν από τα σημαντικά ατού της τα τελευταία χρόνια, αν και τη φετινή σεζόν οι αγώνες που μεταδίδει ζωντανά δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, γεγονός που έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες πολλών συνδρομητών.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να εξασφαλίσει ενδιαφέρον διεθνές αθλητικό περιεχόμενο (π.χ. Φόρμουλα 1 και NBA), ενώ έχει συνεργασία και με τα περισσότερα διεθνή κινηματογραφικά στούντιο.







e-go.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου