Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τα Ανώγεια τιμούν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο


Με τετραήμερο προβολών ταινιών του διεθνούς Έλληνα σκηνοθέτη, ο Δήμος Ανωγείων τιμά τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του...



Οι ταινίες του απέσπασαν τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία στα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ, Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, Χρυσή Αρκτο στο Βερολίνο και δεκάδες άλλα βραβεία και διακρίσεις κινηματογραφικών φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.

Το έργο του διακρίνεται για τη σύγχρονη θεματολογία του και τον προσωπικό -ποιητικό τρόπο αφήγησης. Για τους λόγους αυτούς, η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου Ανωγείων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεισάρχων αποφάσισαν, σύμφωνα τον δήμαρχο: «να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, συνεπικουρούμενοι από την προσφορά της οικογένειας του, η οποία και παραχώρησε τα δικαιώματα προβολής των έργων του.

Οι ταινίες που οργάνωσαν και θα προβληθούν στα Ανώγεια το τετραήμερο μνήνης αφορούν στις αντιπροσωπευτικές ταινίες του: «Αναπαράσταση», «Ο Θίασος», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Μια Αιωνιότητα και μια μέρα». Πριν από κάθε προβολή ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης θα προλογίζει την ταινία.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που κατά το ήμισυ ήταν Κρητικός, αφού η μητέρα του ήταν από το Γαβαλοχώρι Χανίων, υπήρξε ένας διακεκριμένος Έλληνας, καινοτόμος κινηματογραφικός δημιουργός, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου και μια αναγνωρισμένη διεθνής πνευματικής προσωπικότητας.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές θα είναι ελεύθερη στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγροτικής Τράπεζας στα Ανώγεια, από σήμερα έως τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Την οργάνωση του τετραημέρου έχουν αναλάβει η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ανωγείων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεισάρχων.



cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου