Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ























Καλά οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά με έντονη μετωπική δραστηριότητα αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας 




Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων στα πεδινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου όπου κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.


Το Σάββατο 26/1 και την Κυριακή 27/1 τα εντονότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν με μικρότερη ένταση, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ξεπερνώντας κατά περιόδους τα 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι του Σαββάτου 26/1. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής 27/1 αναμένεται στροφή των ανέμων στο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς και στο Ιόνιο σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, με σημαντική ενίσχυση. 


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βελτίωση του καιρού διαφαίνεται τη Δευτέρα 28/1 με αυξημένες όμως πιθανότητες για νέα σημαντική επιδείνωση στη συνέχεια.




meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου