Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μετά τον Ιούνιο η απόφαση της Κομισιόν για εξαγορά Ολυμπιακής από Aegean.



Μετά τον Ιούνιο αναμένεται τελικά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, καθώς...


 στις 24 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν η δεύτερη φάση διερεύνησης της συμφωνίας εξαγοράς.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως και 90 εργάσιμες ημέρες, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια η Κομισιόν απέρριψε τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, κρίνοντας ότι το προϊόν της ένωσης θα μπορούσε να επιβάλλει συνθήκες μονοπωλίου στην ελληνική αγορά.

Παρά ταύτα, τον Φεβρουάριο η Aegean ζήτησε από την Επιτροπή να επανεξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο αερογραμμών.

Μεταξύ άλλων δεσμεύσεων που ενδέχεται να αναλάβει η Aegean για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά, η εταιρεία έχει ήδη προτείνει και την διαμόρφωση δεσμευτικού πλαισίου τιμολογιακής πολιτικής για τις διαδρομές εσωτερικού.

Τον Οκτώβριο, η Aegean δήλωσε ότι προτίθεται να καταβάλει το αντίτιμο των 72 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση της Ολυμπιακής, εκταμιεύοντας δόσεις ρευστού προς την ιδιοκτήτρια Marfin Investment Group. Η Marfin αγόρασε την Ολυμπιακή από το ελληνικό Δημόσιο το 2009.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου