Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπαίνει η τεχνολογία τέρματος στην Premier League



Στη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας γύρω από το τέρμα, που θα ξεδιαλύνει αμφισβητούμενες φάσεις, προχωρά η αγγλική ομοσπονδία (FA).

Η απόφαση εκ μέρους της FA πάρθηκε και από την επόμενη σεζόν στα γήπεδα της Premier League και στο Γουέμπλεϊ, θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα Hawk-Eye.
Το σύστημα αυτό αποτελείται από έξι με οχτώ κάμερες εγκατεστημένες σε στρατηγικά σημεία κοντά στο τέρμα. Το Hawk-Eye αναλύει όλα τα βίντεο και στέλνει μήνυμα σε ένα δευτερόλεπτο στο ειδικό ρολόι του διαιτητή για το αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι την τελική γραμμή.
Η εγκατάσταση θα γίνει όταν τελειώσει αυτή η σεζόν και θα διαρκέσει γύρω στις έξι εβδομάδες. Το σύστημα θα τεθεί πρώτη φορά σε λειτουργία στα μέσα του Αυγούστου στα πλαίσια του Community Shield .
Η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας έχει ήδη γεννήσει κόντρα ανάμεσα στην παγκόσμια Ομοσπονδία (FIFA) και την ευρωπαϊκή (UEFA).
Ήδη η FIFA έχει κάνει τη χρήση της τεχνολογίας σε δοκιμαστικό επίπεδο, ενώ θα θέσει σε λειτουργία ένα άλλο σύστημα το Goalcontrol, στο Confederations Cup το καλοκαίρι στη Βραζιλία.
Αντίθετα, η UEFA, μέσω του προέδρου της Μισέλ Πλατινί, έχει εκφράσει την αντίθεσή της, θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο να διαθέσει τα χρήματα εγκατάστασης του μηχανισμού, γύρω στα 54 εκατ. ευρώ, στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου