Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το θρυλικό “Αγγέλικα” στο λιμάνι του Ηρακλείου



 

Μισό και πλέον αιώνα πίσω μάς γυρίζει η φωτογραφία. Από την πλευρά του Κούλε ο φωτογράφος, που είχε κέφια, απαθανάτισε το...



 θρυλικό “Αγγέλικα”, μια μέρα του 1960. Τώρα άραζε μπροστά στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το κεντρικό λιμεναρχείο. Η ώρα πρέπει να είναι απογευματινή, καθώς διακρίνουμε ότι γίνεται φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, ενώ το φουγάρο του σκάφους λειτουργεί, γεγονός που σημαίνει ότι οι μηχανές ήταν ήδη σε λειτουργία. Ένα φορτηγό αυτοκίνητο είναι στο πλάι του πλοίου προκειμένου να σηκώσει από την καρότσα του τα εμπορεύματα. 



 

Αριστερά στη φωτογραφία μπροούμε να διακρίνουμε ότι εξελίσσονται οι εργασίες επέκτασης του μεγάλου λιμανιού, ενώ στο κέντρο δεσπόζει το παλιό ψυγείο του τελωνείου, πίσω ακριβώς από ένα δεύτερο πλοίο που είναι αραγμένο στο λιμάνι.

Στο φόντο της φωτογραφίας, μια εικόνα του παλιού Ηρακλείου, από την ανατολική πλευρά. Διακρίνουμε και το ναό του Αγίου Νεκταρίου. 


Και αυτή η φωτογραφία ανήκει στη συλλογή Μιχ. Ναλετάκη- G.MacPharson

Φωτογραφίες που καταγράφουν μια ιστορική στιγμή. Ενός ολόκληρου κόσμου ή μιας ομάδας ανθρώπων. Το Cretalive παρουσιάζει καθημερινά αδημοσίευτες ή σπάνιες φωτογραφίες - ντοκουμέντα ιστορικών προσώπων, στιγμών ή εποχών, αλλά και δικών μας ανθρώπων, από την οικογενειακή συλλογή, που εντάσσονται στο χώρο του χρόνου και του τόπου. Για τη δική σας συμβολή, μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες στο mail: polites@cretalive.gr , με την ένδειξη "Για το Cretalive", που θα συνοδεύονται από ένα σημείωμα - επεξήγηση της φωτογραφίας. Με τον τρόπο αυτό θα τιμηθούν οι δικοί μας άνθρωποι, αλλά θα διασωθούν και τα ντοκουμέντα τους.



cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου