Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

HTC One Review





H παρουσίαση του HTC One, ανέβασε τον πήχη στη βιομηχανία κατασκευής smartphones.



Η προσοχή στην λεπτομέρεια, η ακρίβεια και το φινίρισμα, είναι αυτά που προσφέρουν «το κάτι παραπάνω» όταν έχει πατηθεί το «pause» στην εξέλιξη σε άλλους τομείς, σώζοντας την παρτίδα. Ήταν καιρός για κάποιον άλλον κατασκευαστή, πέρα από την Apple, να παρουσιάσει κάτι τόσο άρτιο κατασκευαστικά. Φαίνεται πως η HTC, με το One, κατάφερε να παρουσιάσει μία συσκευή, πολύ κοντά στα πρότυπα που μας έχει συνηθίσει η Apple, με τα iPhone 4/4S και 5.



Κατασκευή
Η κατασκευαστική αρτιότητα του One, διακρίνεται σε πολλά σημεία, από τον τρόπο που το μέταλλο έρχεται σε επαφή με άλλα υλικά όπως το πλαστικό, από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των υλικών – zerogap construction – σε σημείο να μην καταλαβαίνεις που ξεκινάει το ένα, και που καταλήγει το άλλο, από την προσοχή στην λεπτομέρεια, από την ακρίβεια – δείτε τις οπές στα ηχεία και το “δαχτυλίδι” γύρω από την κάμερα και θα πειστείτε – και βεβαίως από το φινίρισμα, στο μέταλλο, στο πλαστικό, στα πλήκτρα.

 
Είναι το τέλειο κινητό κατασκευαστικά; Όχι. Παρατήρησα ότι το volume control και η υποδοχή για την κάρτα microSIM, δεν «δένουν» το ίδιο αρμονικά με το σασί, αλλά δεν σημαίνει και πολλά πράγματα το ότι αναγκάστηκα να πιάσω…
«μεγεθυντικό φακό». Τι θέλω να πω; Ότι επίτηδες, έλεγξα το τηλέφωνο με ζήλο για να εντοπίσω ατέλειες. Στόχευσα.
Δεν υπήρξε πάντως στην κατασκευή του κάτι που να μου χαλάσει την εικόνα που είχα σχηματίσει όταν το πρωτοέπιασα στα χέρια μου στο Λονδίνο, κατά την επίσημη παρουσίαση του, ή μία περίπου εβδομάδα μετά, κατά την διάρκεια του Mobile World Congress. Το HTC One, είναι ένα εκπληκτικό προϊόν, μία «premium» συσκευή και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις το πιάσεις στα χέρια σου.

 
Αισθητική
Όσο αφορά στην αισθητική, νομίζω πως αμέσως καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα “HTC”, κυρίως λόγω του σχήματος της κυρτής πλάτης. Μοιάζει αρκετά με το Z10 της Blackberry, που είχε παρουσιαστεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ενώ με κάποια λοξή… ματιά, θα έλεγα ότι υπάρχουν ομοιότητες και με το iPhone. Αν και το Z10 της Blackberry είναι όμορφο, είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από… πλαστικό.

Όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, ήμουν ενθουσιασμένος από την αισθητική και το λειτουργικό σύστημα, αλλά νομίζω ότι έκρυψα ότι απογοητεύτηκα κάπως που ήταν από πλαστικό. Όχι ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το πλαστικό ή το πολυκαρβονικό υλικό, το αντίθετο θα έλεγα. Ειδικά το δεύτερο σε περιπτώσεις έχει πολύ ωραία αίσθηση – π.χ το μαύρου χρώματος Nokia Lumia 920 ή το HTC 8X προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση – ενώ είναι ένα «ζεστό» υλικό, που επιπλέον βοηθάει στο κράτημα. Από την άλλη, όσο «premium» και να μπορεί να χαρακτηριστεί μία κατασκευή, επειδή η ποιότητα των υλικών, το φινίρισμα ή η συναρμολόγηση της χωρίς τριγμούς βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, το μέταλλο είναι ένα υλικό που δίνει άλλο αέρα.

Το HTC One, είναι ένα πολύ όμορφο κινητό. Για πολλούς είναι το ομορφότερο που έχει κατασκευαστεί, και δεν έχουν άδικο. Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα.

Χαρακτηριστικά
Με την πρώτη ματιά, αυτό που ξεχωρίζει είναι η μεγάλη οθόνη του. Είναι τεχνολογίας SuperLCD 3 με διαγώνιο 4,7 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 1080×1920 pixels. Κάνοντας τους σχετικούς υπολογισμούς, καταλήγουμε στο εξωπραγματικό νούμερο 468 όσο αφορά στον αριθμό των pixels ανά ίντσα (ppi).

Σύμφωνα με την “αλήθεια” των αριθμών, είναι η πλέον ευκρινής οθόνη που ενσωματώνει smartphone στις μέρες μας, και αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Βεβαίως, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα όταν έχει να κάνει με 440ppi ή 468ppi, και έτσι θα αρκεστώ να πω ότι είναι εξαιρετικά ευκρινής και σίγουρα μία από τις καλύτερες που υπάρχουν. Η οθόνη προστατεύεται επίσης από Corning Gorilla Glass 2.
 
Πάνω και κάτω από την οθόνη, υπάρχουν πολύ μικρής διαμέτρου οπές κάτω από τις οποίες στεγάζονται δύο ηχεία, τα οποία προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο και συνεπικουρούνται από ενισχυτή Beats Audio.


Πάνω αριστερά, υπάρχει αισθητήρας φωτεινότητας ενώ κάτω από μία μικροσκοπική οπή στο ηχείο (τρίτη οπή από τα αριστερά στην κάτω «γραμμή»), βρίσκεται μία πολύ μικρή ενδεικτική λυχνία, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα την κατάσταση του κινητού (αν φορτίζει, ποια η κατάσταση της μπαταρίας κ.α). Δεξιά από το ηχείο στο πάνω μέρος, βρίσκεται μία κάμερα για βιντεοκλήσεις με αισθητήρα 2,1 Megapixels που προσφέρει δυνατότητα σύλληψης video 1080p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ υποστηρίζει και HDR.
 
Στο κάτω μέρος, αριστερά και δεξιά από το λογότυπο της HTC, υπάρχουν δύο πλήκτρα αφής (capacitive), αντί για την συνηθισμένη τριάδα των υπόλοιπων κινητών με Android λειτουργικό σύστημα.  Το αριστερό αφορά στην λειτουργία «back» ενώ το δεξί αφορά στην επιστροφή στην κεντρική οθόνη (home screen). Mε διπλό «tap» στο συγκεκριμένο πλήκτρο έχετε πρόσβαση στις «ανοιχτές» εφαρμογές, τις οποίες βεβαίως μπορείτε και να “κλείσετε”.
 
 
Στην αριστερή πλευρά, υπάρχει η υποδοχή για να εγκαταστήσει ο χρήστης την κάρτα microSIM.
 
Στην δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου, το οποίο παραδόξως, αν και είναι από αλουμίνιο, δεν έχει το ίδιο φινίρισμα με τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη του κινητού. Επίσης το σχήμα του, ξενίζει και έχω την εντύπωση ότι δεν κολάει με την υπόλοιπη αισθητική, αλλά αυτό είναι απλώς θέμα προσωπικής άποψης.
 
Στο κάτω μέρος, υπάρχει υποδοχή microUSB 2.0 για τον συγχρονισμό της συσκευής με υπολογιστή και την φόρτιση.
 
Στο πάνω μέρος, υπάρχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά/ hands-free καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης, το οποίο αποτελεί και IR beamer ώστε το HTC One, να μπορεί να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο για να ελέγχετε την τηλεόραση σας.
 
Συμπέρασμα

Νομίζω ότι αν δεν έπαιρνα τώρα την απόφαση να… καταλήξω, θα έγραφα άλλο τόσο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να γράψεις για τις δυνατότητες του HTC One. Στα video που γύρισα, και τα οποία μπορείτε να δείτε στην συνέχεια εφόσον το επιθυμείτε, επίσης δεν τα λέω όλα. Δεν κατέστη δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Ελπίζω ωστόσο να κάλυψα την πλειονότητα των θεμάτων που αφορούν στο νέο κόσμημα της HTC. Πως να το χαρακτηρίσω αλλιώς; To HTC One είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο κινητό που έχει κατασκευάσει η εταιρεία από την Ταϊβάν, και αναμφισβήτητα θα την βοηθήσει πολύ για να αναστηλώσει την εικόνα της και να αποκτήσει φανατικούς.
 
Είναι μία εκπληκτική συσκευή που χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις, σχεδόν άριστη οθόνη, εξαιρετική ποιότητα υλικών κατασκευής, ακρίβεια και υψηλή ποιότητα συναρμολόγησης, και η οποία εκθέτει άλλες συσκευές στην high-end κατηγορία με αντίστοιχο κόστος. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη η κάμερα; Θα μπορούσε, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων πιστεύω, ο χρήστης του One θα μείνει ικανοποιημένος.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου