Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα για λογισμικό αναγνώρισης κίνησης & φωνητικών εντολών



Η εταιρεία Mageca Labs ξεκίνησε την πλοήγηση της πρώτης πλατφόρμας στην Ελλάδαwww.mageca.com, η οποία προσφέρει εφαρμογές που ο χειρισμός τους γίνεται με τις κινήσεις του σώματος του χρήστη. 




Η λογική αυτής της νέας δράσης στηρίζεται στην εξέλιξη των εποχών και κατ’ επέκταση στην ολοένα και πιο παρωχημένη χρηστική εμπειρία που προσφέρεται από τις κλασικές μεθόδους χειρισμού - οι χρήστες πλέον επιδιώκουν έναν πιο διαδραστικό και εύκολο τρόπο διαχείρισης του λογισμικού. 



Οι επισκέπτες στην πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν διάφορες εφαρμογές στον υπολογιστή τους, αφού πρώτα ενημερωθούν για το περιεχόμενο και ανατρέξουν στη βαθμολογία των χρηστών της. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τις κατεβάσουν δωρεάν, ενώ άλλες με πληρωμή. Με τη βοήθεια μιας κάμερας οι χρήστες έχουν τον έλεγχο της εφαρμογής κυριολεκτικά «στα χέρια τους». 

 

Επιπλέον, στην καινούργια πλατφόρμα ανοίγει ένα νέο πεδίο στις ομάδες ανάπτυξης λογισμικού (developers), οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, να τις ανεβάσουν στην ιστοσελίδα, ακόμα και να τις διαθέσουν προς αγορά στο κοινό. Παράλληλα, πολλές από τις εφαρμογές που διατίθενται υποστηρίζονται από τον αισθητήρα - κάμερα «Kinect for Windows» της Microsoft. 




Το «Kinect for Windows» είναι μια πλατφόρμα που συνδυάζει hardware (αισθητήρας – κάμερα) και λογισμικό, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών που βασίζονται σε Windows και χρησιμοποιούν την κίνηση. Το «Kinect for Windows» προσφέρει στους προγραμματιστές εργαλεία για να μεταμορφωθούν οι εμπειρίες που θα προσφέρουν, μέσα από λύσεις που επιτρέπουν μια νέα και εναλλακτική επικοινωνία με τον υπολογιστή, καθώς και την ενίσχυση των συναλλαγών και των σχέσεων με τους πελάτες. Η Microsoft προσβλέπει σε σημαντικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσω της αξιοποίησης της πλατφόρμας «Kinect for Windows». Σημειώνεται ότι το «Kinect for Windows» θα είναι διαθέσιμο σε συνολικά πάνω από 39 αγορές σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους. 



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου