Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΗ: Απεργούν οι εργαζόμενοι Τρίτη και Τετάρτη

ΔΕΗ: Απεργούν οι εργαζόμενοι Τρίτη και Τετάρτη

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν την τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου απαντούν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζόμενων στη ΔΕΗ στην...



 προώθηση του νομοσχεδίου την Τρίτη στην Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Παράλληλα διοργανώνεται συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στην Πλατεία Κοραή στις 15.30 με πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σκοπός της ύπαρξης του ΑΔΜΗΕ - που ως τώρα είναι θυγατρική εταιρία που ανήκει αποκλειστικά - τον όμιλο της ΔΕΗ είναι να διαχειρίζεται, να λειτουργεί, να συντηρεί, να επεκτείνει και να ενισχύει το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα σωματεία των εργαζόμενων στον όμιλο ΔΕΗ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση επιμένει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας».

«Σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα ή στενάζουν για να το πληρώσουν και άνθρωποι κρυώνουν και πεθαίνουν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει το κρατικό μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ, με περιουσιακά στοιχεία 8-10 δις ευρώ και ετήσια σταθερά έσοδα της τάξης των 300 εκ. ευρώ (2012), σε έναν ιδιώτη, έναντι από ότι φαίνεται λιγότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ» σχολιάζει από την πλευρά του ο Κώστας Βαρσάμηςπρόεδρος του σωματείου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της ΔΕΗ.«Το ζήτημα είναι πως με αυτή τη διαδικασία ο ΑΔΜΗΕ στον οποίο απασχολούνται περίπου 1400 άτομα αποκόπτεται τελείως από τον όμιλο της ΔΕΗ με ότι συνέπειες έχει αυτό τόσο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων Σύμφωνα με τον κύριο Βαρσάμη το 2012 μόνο η λογιστική αξία του ΑΔΜΗΕ αποτιμήθηκε σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής ένα μόνο στόχο θα έχει: τη μεγιστοποίηση του κέρδους μέσα από την αύξηση της Χρέωσης Χρήσης Συστήματος και την αξιοποίηση του νομικού οπλοστασίου των μνημονίων, που καταλύει κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης» καταλήγει ο κύριος Βαρσάμης που πάντως θεωρεί, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι του, ότι «ακόμα και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο η προσπάθεια αποτροπής ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ δεν σταματά εδώ».



Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου