Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αγριεύει το σκηνικό του καιρού



Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα.



Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τοπικά έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 7 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 11 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το απόγευμα, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί σχεδόν θυελλώδεις.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς.

Δευτέρα

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μα πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Τέταρτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Πέμπτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Λίγα Χιονιά στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Στα ανατολικά και νότια βόρειοι, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου