Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ρούντι και...1-0 - Ένα ημίχρονο άντεξε ο Ολυμπιακός

Ρούντι και...1-0 - Ένα ημίχρονο άντεξε ο Ολυμπιακός

Έχοντας τον Ρούντι Φερνάντεθ σε εξαιρετική βραδιά η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα με 88-71 του Ολυμπιακού που ήταν ανταγωνιστικός μόνο για 20 λεπτά. Επόμενη ευκαιρία των "ερυθρόλευκων" για break την Μεγάλη Πέμπτη.


Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπήκαν καλά στο ματς, έκαναν πολλά λάθη στην πρώτη περίοδο και επέτρεψαν στην Ρεάλ να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά 15 πόντων μετά από 10 λεπτά (27-12) έχοντας εξαιρετικά ποσοστά.

Στην δεύτερη περίοδο, όμως, όλα άλλαξαν. Ο Σπανούλης πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των Σίμονς και Πρίντεζη κατάφερε να επιστρέψει ισοφαρίζοντας σε 35-35 στο 17΄. Κάποια εύκολα λάθη ωστόσο επέτρεψαν στην ομάδα του Λάσο να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (48-41).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ένα τρίποντο του Σπανούλη έφερε την διαφορά στο -4, ωστόσο αυτή ήταν η τελευταία αντίδραση του Ολυμπιακού. Ο Ρούντι Φερνάντεθ πήρε το... όπλο του σκοράροντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ την ίδια ώρα ο Μίροτιτς έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια.

Αποτέλεσμα αυτών, συν της νέας κακής εμφάνισης των Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ ήταν το ματς να τελειώσει νωρίς για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στο φινάλε του ματς δεν έλειψαν και τα νεύρα ανάμεσα σε Πέτγουεϊ-Μπουρούση και Σπανούλη-Ρούντι, με τους ηρεμότερους ωστόσο να τους επαναφέρουν στην τάξη.

Όπως και να χει η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού χάθηκε και είναι σίγουρο πως αν θέλει να σπάσει την έδρα της Ρεάλ θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα σε 48 ώρες.

Δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20, Ρέγες 9, Ντίεθ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12, Ντάρντεν 7, Γιουλ 12, Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεζρί 3.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου