Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών και ανεπεξέργαστων δημητριακών μας προστατεύει από 11 χρόνια νοσήματα, σύμφωνα...
με τα ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία, που συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από Καναδά και Κίνα.Συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι άνθρωποι που τρώνε τα περισσότερα φρούτα έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν:
- Αναιμία
- Υπέρταση
- Αυξημένη χοληστερόλη
- Σακχαρώδη διαβήτη
- Ηπατίτιδα
- Αρθρίτιδα
- Στεφανιαία νόσο
- Άσθμα
- Εγκεφαλικό
- Καρκίνο
- Κατάγματα
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι όσοι τρώνε άφθονα λαχανικά και πάσχουν από ένα από αυτά τα νοσήματα, διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν και δεύτερο.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 1.000 εθελοντές από την Κίνα, τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές επί 5 χρόνια.
Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την άποψη ότι η διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, φυτοχημικές ουσίες και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά είναι πανίσχυρη ασπίδα εναντίον των χρόνιων νοσημάτων.
Τέλος, από τα μικροθρεπτικά συστατικά, τα πιο ισχυρά είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, η βιταμίνη C, το κάλιο και η βιταμίνη Β1.
- Αναιμία
- Υπέρταση
- Αυξημένη χοληστερόλη
- Σακχαρώδη διαβήτη
- Ηπατίτιδα
- Αρθρίτιδα
- Στεφανιαία νόσο
- Άσθμα
- Εγκεφαλικό
- Καρκίνο
- Κατάγματα
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι όσοι τρώνε άφθονα λαχανικά και πάσχουν από ένα από αυτά τα νοσήματα, διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν και δεύτερο.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 1.000 εθελοντές από την Κίνα, τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές επί 5 χρόνια.
Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την άποψη ότι η διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, φυτοχημικές ουσίες και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά είναι πανίσχυρη ασπίδα εναντίον των χρόνιων νοσημάτων.
Τέλος, από τα μικροθρεπτικά συστατικά, τα πιο ισχυρά είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, η βιταμίνη C, το κάλιο και η βιταμίνη Β1.
Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου