Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά που βρίσκουμε στους πάγκους της λαϊκής αγοράς ή/και του σουπερμάρκετ ψεκάζονται με διάφορες ουσίες προκειμένου να προστατευθούν κατά …
Το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με εκείνες τις τροφές (φρούτα και λαχανικά) που έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων καθώς και εκείνες που είναι κατά κανόνα καθαρές από τέτοιες επικίνδυνες για τον οργανισμό των ανθρώπων ουσίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση διαφόρων εντόμων, αγριόχορτων και άλλων παραγόντων που βλάπτουν τις καλλιέργειες χρησιμοποιούνται περίπου 400 χημικές ουσίες.
Δείτε τις δύο σχετικές λίστες:
Φρούτα και λαχανικά με αυξημένο κίνδυνο να έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων:
Μήλα
Σέλερι
Φράουλες
Ροδάκινα
Σπανάκι
Σταφύλια
Πατάτες
Μούρα (μύρτιλλα)
Τομάτες
Πιπεριές
Φρούτα και λαχανικά συνήθως ΔΕΝ έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων:
Αβοκάντο
Μελιτζάνα
Πορτοκάλια
Ανανάς
Κρεμμύδια
Κουνουπίδι
Πεπόνι
Ακτινίδιο
Λάχανο
Καρπούζι
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου