Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ποιες μειώσεις από 0,10 με 0,30 πάνω το ψωμί! Το ζύγι θα φέρει μόνο αυξήσεις


Ένα απλό ζύγισμα μπορεί να αποδείξει το τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα στους φούρνους. Εάν δεν πέσει η τιμή του κιλού (και πως να πέσει;) οι καταναλωτές...


 θα δουν την φρατζόλα που τώρα αγοράζουν προς 0,70 ή 0,80 και 0,90 να ξεπερνάει το ένα ευρώ.

Πλέον το ψωμί πρέπει να ζυγίζεται. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος χάριτος στους φούρνους ως την πρώτη Αυγούστου όμως το μέτρο ισχύει ήδη.
Αυτή τη στιγμή η μέση φρατζόλα πωλείται κάτω από ένα ευρώ και ζυγίζει από 350 ως 450 γραμμάρια το πολύ.
Ένα απλό παράδειγμα σε έναν φούρνο από το newsit δείχνει ποια θα είναι η τιμή μιας φρατζόλας (αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε μισόκιλο) με το ζύγι.




Με τιμή κιλού στα 2,50 ευρώ η τιμή είναι στα 1,05 ευρώ καθώς το βάρος είναι 450 γραμμάρια.
Για να μην επιβαρυνθεί κατά πολύ ο καταναλωτής, μας λέει ο φούρναρης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει το βάρος.




Για να μην είναι η τιμή της φρατζόλας λοιπόν πάνω από 1 ευρώ θα πρέπει ο φούρναρης να μειώσει τα γραμμάρια, ο καταναλωτής να χάσει δηλαδή και σε ποσότητα και σε τιμή.

Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου