Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δύο βρέφη και 16 μαθητές στο μοιραίο αεροσκάφος



Δύο βρέφη βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις.


Η γαλλική πλευρά ανακοίνωσε ότι ελικόπτερο έφτασε στο σημείο της πτώσης, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένας επιζόντας. Ομάδα της εταιρίας προσπαθεί αυτή την ώρα να προσεγγίσει το σημείο της συντριβής, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.
Οι πρώτες εικόνες από τις έρευνες στο σημείο της συντριβής
Εκπρόσωπος της πόλης Χάλτερν αμ Ζε, στη βορειοδυτική Γερμανία, δήλωσε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι 16 μαθητές και δύο καθηγητές ενός σχολείου της πόλης επέβαιναν στην μοιραία πτήση. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία.
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Το αεροσκάφος τύπου Airbus της εταιρίας Germanwings, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, έφτασε σήμερα στις 10:40 το πρωί (τοπική ώρα) στο μέγιστο ύψος του και ενώ βρισκόταν στον αέρα 44 λεπτά.

Ωστόσο, ένα ή δύο λεπτά αργότερα, άρχισε να χάνει ύψος. Αυτή η διαδικασία κράτησε για περίπου οκτώ λεπτά. Στις 10:53, η επικοινωνία χάθηκε και το Airbus είχε φτάσει στα 6.000 πόδια. Προς το παρόν, η εταιρία δεν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση για τους λόγους που το αεροσκάφος έχασε ύψος.

Ακόμη, δεν είναι σίγουρη για το εάν υπήρξε τελικά σήμα κινδύνου, αφού ο εκπρόσωπός της ανέφερε ότι οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Και οι γαλλικές πηγές δεν έχουν σαφή εικόνα.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 άτομα, εκ των οποίων δύο βρέφη, καθώς και έξι μέλη του πληρώματος. Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι οι 67 από τους επιβάτες ήταν Γερμανοί. Το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει 24 χρόνια πτήσεων και είχε αγοραστεί από την Lufthansa.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Airbus έγινε έλεγχος από ειδικούς στο Ντίσελντορφ την Δευτέρα, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και εκτεταμένη επιθεώρηση το καλοκαίρι του 2013. Ο πιλότος ήταν έμπειρος και πετούσε για περισσότερα από δέκα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου