Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Νερό: Τα 7 βασικά πλεονεκτήματα !

Νερό: Τα 7 βασικά πλεονεκτήματα !

Το γεγονός ότι το νερό αποτελεί πηγή ζωής είναι κάτι που ακούμε και διδασκόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Το νερό αποτελεί το κυριότερο συστατικό για την ύπαρξη ζωής.

Κάθε ζωντανός οργανισμός για να επιβιώσει χρειάζεται το νερό και χωρίς αυτό δεν μπορεί να αντέξει πάνω από μερικές μέρες. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείτε από 55-75% νερό. Το αίμα είναι κατά 83% νερό, οι μύες κατά 73%, το σωματικό λίπος κατά 25% και τα οστά κατά 22% νερό. Το νερό μας δίνει πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας και σε πάρα πολλά επίπεδα. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά πλεονεκτήματα του νερού!
 Πλεονέκτημα 1ο: Ενυδατώνει το σώμα.
Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας καθορίζεται κυρίως από τη ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε. Σε περίπτωση αφυδάτωσης ένα από τα πρώτα σημάδια που εμφανίζεται είναι αυτό του αφυδατωμένου δέρματος.
Πλεονέκτημα 2ο: Καθορίζει τη λειτουργία των νεφρών.
Η δουλειά των νεφρών στο ανθρώπινο σώμα είναι να ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών του. Σε περίπτωση που εμείς δε του παρέχουμε το νερό που χρειάζεται συστηματικά τότε θα παρουσιαστεί απόπτωση στη λειτουργία των νεφρών.
Πλεονέκτημα 3ο: Βοηθά στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες ή ακόμη και καρδιακή ανακοπή μπορεί να είναι η λανθασμένη υδάτωση του σώματος. Παράδειγμα αυτού αποτελούν κάποιες καρδιακές ανακοπές που κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει σε γήπεδα από υγιείς νέους.
Πλεονέκτημα 4ο: Ενισχύει την απορρόφηση βιταμινών.
Στη διατροφή μας περιλαμβάνονται βιταμίνες, οι οποίες ονομάζονται υδατοδιαλυτές. Στις βιταμίνες αυτές περιλαμβάνονται οι περισσότερες βιταμίνες όπως ση Βιταμίνη C, η θειαμίνη, η νιασίνη κ.τ.λ.. Οι παραπάνω λοιπόν για να απορροφηθούν από τον οργανισμό χρειάζονται την επάρκεια ύδατος, και χωρίς αυτό απλά αποβάλλονται.
Πλεονέκτημα 5ο: Βελτιώνει τη σωματική και πνευματική απόδοση.
Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι απαραίτητη για την ανταπόκριση και τη σωστή απόδοση του σώματος κατά τις απαιτήσεις της σωματικής δραστηριότητας, αλλά και για την εξασφάλιση της μέγιστης πνευματικής απόδοσης και διαύγειας.
Πλεονέκτημα 6ο: Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
Το να είμαστε σωστά υδατωμένοι είναι βασικό στοιχείο για να καταφέρουμε να παραμένουμε υγιείς και απρόσβλητοι από εποχιακές λοιμώξεις. Τα σωστά επίπεδα υγρών στο εσωτερικό του οργανισμού μας είναι απαραίτητα για να λειτουργεί το σώμα μας σωστά και να θωρακίζεται όπως είναι απαραίτητο να γίνει.
Πλεονέκτημα 7ο: Βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.
Καταναλώνοντας λιγότερο νερό από αυτό που απαιτείτε στη καθημερινότητά μας έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνουμε άλλα υγρά όπως αναψυκτικά και ροφήματα τα οποία κατά κύριο λόγο είναι πλούσια σε θερμίδες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαχειριστούμε με επιτυχία τα κιλά μας. Έτσι πρέπει να καλύπτουμε πάντα τη δίψα μας από το σημαντικό αυτό δώρο.

της Βασιλικής Γκέσου Μπατσίλα Διαιτολόγος Διατροφολόγος


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου