Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δεν έγινε η συζήτηση για τα διαθέσιμα του ΑΔΜΗΕ



Μια εξέλιξη που μπορεί να αποτελεί ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι και στη μητρική ΔΕΗ, είχαμε χθες το απόγευμα στο Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ. Συγκεκριμένα η νέα διοίκηση της θυγατρικής της ΔΕΗ...


 για τα δίκτυα, ενώ είχε προγραμματίσει στην ατζέντα θέμα συζήτησης για την αξιοποίηση των διαθεσίμων προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα αγοράς εντόκων τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος, το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Energypress, δε συζητήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο ταμείο του ΑΔΜΗΕ υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 εκ. Ευρώ αν και το ακριβές ποσό δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα (οικονομικές καταστάσεις του 2014) τα χρηματικά διαθέσιμα στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ήταν 118,3 εκατ. ευρώ.

Για τον ΑΔΜΗΕ τα διαθέσιμα κεφάλαια, όπως και στην περίπτωση της ΔΕΗ, όπου υπάρχει η εκκρεμότητα της επένδυσης της Πτολεμαΐδας, σχετίζονται άμεσα και με το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, η οποία θυμίζουμε έχει σε εξέλιξη την κατασκευή σημαντικών έργων όπως η διασύνδεση των Κυκλάδων καθώς και άλλα έργα επέκτασης και συντήρησης του δικτύου μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου