Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Στις 18 Αυγούστου στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας ( Κρήνη του Οιδίποδα) θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό της Σφίγγας ύψους 5,5 μέτρων



Στις 18 Αυγούστου στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας ( Κρήνη του Οιδίποδα) θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό της Σφίγγας ύψους 5,5 μέτρων. Για εμάς, τους σύγχρονους Θηβαίους, η πλατεία αυτή...




 σηματοδοτεί την είσοδο της πόλης και έτσι ο μύθος της Σφίγγας παίρνει σάρκα και οστά για τα ερωτήματα που θα μπορούσε να θέτει μια ... "σύγχρονη Σφίγγα".
Η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων της ΣΦΙΓΓΑΣ.
Το γλυπτό αυτό φτιάχνεται από φθηνά και φθαρτά υλικά- συμβολικά της προσωρινότητας και του εφήμερου- και στα φτερά της θα προβάλλονται ψηφιακά έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ειδικά φτιαγμένα για το φεστιβάλ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στο χώρο της πλατείας- ο οποίος απαιτείται να γίνει λειτουργικός και χρηστικός- θα πραγματοποηθούν θεατρικά, ποιητικά και λογοτεχνικά δρώμενα.
Οι δύο φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις προεργασίες που γίνονται για την κατασκευή του γλυπτού από το δημιουργό και εμπνευστή του έργου Κωνσταντίνο Αγγέλου.






Πηγή: thivagr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου