Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

«Μπλακ άουτ» στο Μπριζ και αποκλεισμός

«Μπλακ άουτ» στο Μπριζ και αποκλεισμός

Ο Παναθηναϊκός ξαναγεύτηκε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από την Κλαμπ Μπριζ, η οποία τον απέκλεισε από ευρωπαϊκή διοργάνωση για τέταρτη φορά σε διάστημα 35 ετών! 


Το Τριφύλλι μολονότι στάθηκε εξαιρετικά μέχρι το 50’, στη συνέχεια υπέστη μπλακ άουτ και δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (53’-57’). Προδόθηκε από την πονεμένη άμυνά του, αλλά κυρίως από την επίθεση που δεν κατόρθωσε να σκοράρει. Πλέον οι Πράσινοι, θα τα παίξουν όλα για όλα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να εισέλθουν στους ομίλους, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν μια ανεπανόρθωτη (αγωνιστική και οικονομική) ζημία.

Α’ ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Γιάννης Αναστασίου επεφύλαξε μια μικρή έκπληξη τακτικά καθώς παρέταξε μεν τους Πράσινους με σύστημα 4-3-2-1 αλλά αντί του Μπεργκ έριξε στην κορυφή τον Καρέλη, χρησιμοποιώντας τον Σουηδό λίγο πιο πίσω, δίπλα στον Νίνη. Η τετράδα της άμυνας και η τριάδα των χαφ ήταν η αναμενόμενη: με Βέμερ δεξιά, Πράνιτς αριστερά, Ταυλαρίδη-Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο και Κουτρουμπή μπροστά από τους στόπερ, Λαγό στα αριστερά και Ζέκα στα δεξιά. Ο Κοτσόλης επιλέχθηκε και πάλι στο τέρμα.

Οι Πράσινοι σε ολόκληρη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου ήταν εξαιρετικοί τακτικά και δεν επέτρεψαν στην Μπριζ που έπαιζε με 4-4-2 και είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, να απειλήσει παρά μόνο σε μία φάση: Στο 26’ ο Ντε Σουτέρ από καλή θέση πήρε την κεφαλιά στην πλάτη του ξεχασμένου Βέμερ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι προσπάθησαν να χτυπήσουν τους Βέλγους με αντεπιθέσεις και σουτ έξω από την περιοχή. Και κατάφεραν να δημιουργήσουν πιο αξιόλογες φάσεις. Αρχικά απείλησαν στο 16’ με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή που έδιωξε με δυσκολία ο Μπρουζές, ενώ είχαν ένα επιθετικό κρεσέντο στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 44’ ο Μπεργκ και ο Καρέλης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Καρέλης κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ντουάρτε. Αμέσως μετά ο Νίνης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή βάζοντας δύσκολα στον Μπρουζές που πάντως αντέδρασε σωστά.

Β’ ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαξε τίποτα καθώς ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του. Αντιθέτως, ο Μισέλ Πρεντόμ, διαφοροποίησε την τακτική της ομάδας του αλλάζοντας το 4-4-2 σε 3-4-3 κάτι που εξελίχθηκε καθοριστικό για την μετέπειτα εξέλιξη του ματς. Οπως επίσης καθοριστική ήταν η σπουδαία χαμένη ευκαιρία που είχε το Τριφύλλι στο 50’ με τον Μπεργκ και τον Καρέλη που δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα του Μπρουζές.

Κι ύστερα έγινε το μπλακ άουτ. Στο 53’ ο Ντιρκς σέντραρε από δεξιά και ο επερχόμενος Κουλ νίκησε στον αέρα τον Ζέκα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 57’ η Μπριζ εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε έξω από την περιοχή. Ο Βάσκεθ εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε τον ώμο του Βέμερ κι αντί να πάει στην αγκαλιά του Κοτσόλη, κατέληξε στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του γράφοντας το 2-0.
Στο 60’ πέρασε στο παιχνίδι ο Πέτριτς και ο Αναστασίου γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα (62’) ο Παναθηναϊκός δεν είχε την τύχη με το μέρος του καθώς η κεφαλιά του Καρέλη σημάδεψε το δοκάρι του Μπρουζές. Η Μπριζ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει το 3-0 με τον Ντε Σουτέρ στο 63’ αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 73’ ο Αναστασίου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας στη μάχη Λουντ και Κλωναρίδη αντί Νίνη και Καρέλη. Αντί όμως να καταφέρει να σκοράρει, έπεσε στο καναβάτσο με νοκ άουτ καθώς στο 82’ ο Ουλαρέ σκόραρε από το ύψος του πέναλτι γράφοντας το 3-0.

Μπριζ: Μπρουζές, Κουλ, Ντε Μποκ, Ντουάρτε, Μέχελε, Σίμονς, Βάσκεθ (84’ Ουλαρέ), Βόρμερ, Ντιρκς (67’ Εμ’ Μπομπό), Ντιαμπί, Ντε Σουτέρ (77’ Ουλαρέ).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (60’ Πέτριτς), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (73’ Λουντ), Καρέλης (73’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.





Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου