Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΔΕΗ: Χαρίζει από 9 έως 41 ευρώ το χρόνο σε 2,5 εκατομμύρια συνεπείς καταναλωτές



Δυόμισι περίπου εκατομμύρια επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων οικιακών καταναλωτών, είναι τα νοικοκυριά που υπολογίζεται ότι εξοφλούν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους, και επομένως θα επωφεληθούν από την πολιτική επιβράβευσης που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ.


Εφόσον τα νοικοκυριά αυτά εξοφλήσουν εγκαίρως όλους τους φετινούς εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, τότε του χρόνου η ΔΕΗ θα τους χαρίσει τοδιπλάσιο της αξίας του παγίου που αντιστοιχεί στο ρεύμα για όλο το 2016.

Πρόκειται όπως έλεγαν οι της ΔΕΗ για ένα πρώτο βήμα εκπτώσεων, εννοώντας ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα (σ.σ.: δεν αποκλείεται το μέτρο να εφαρμοσθεί και για το 2017).

Πόσο όμως θα ωφελήσει η εις διπλούν απαλλαγή του παγίου τον συνεπή πελάτη της ΔΕΗ;

Το όφελος ξεκινάει από τα 9 ευρώ αν ο καταναλωτής έχει μονοφασική παροχή. Εδώ το πάγιο είναι 1,52 ευρώ/ 4μηνο.

Ανεβαίνει στα 21 ευρώ αν ο ίδιος καταναλωτής με τη μονοφασική παροχή, διαθέτει και νυχτερινό ρεύμα (πάγιο 3,52 ευρώ/4μηνο).

Αν πάλι ο πελάτης έχει τριφασικό ρεύμα, τότε η έκπτωση αυξάνεται στα 29 ευρώ (εδώ το πάγιο ισούται με 4,80 ευρώ/ 4μηνο).

Τέλος, το όφελος φτάνει τα 41 ευρώ αν ο καταναλωτής με τριφασικό ρεύμα έχει και νυχτερινό τιμολόγιο (πάγιο ίσον με 6,80 ευρώ/4μηνο).

Δεδομένου ότι οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατ.(επί συνόλου οικιακών 5,5 εκατ.), αθροιστικά η επιχείρηση θα τους επιστρέψει 30 εκατ. ευρώ.

Στην ουσία πάντως, μέσω της επιβράβευσης των συνεπών πελατών της, η ΔΕΗ αποφεύγει μια γενναία οριζόντια μείωση των τιμολογίων της, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και τις υψηλές επισφάλειες από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς (2 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η ΔΕΗ ανακοίνωσε και νέα μειωμένα τιμολόγια για 130.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα οι μειώσεις αφορούν 110-120.000 επαγγελματίες (εμπορικά καταστήματα, εργαστήρια, μικρομεσαίες βιοτεχνίες, κτίρια γραφείων), καθώς και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις.

Επιχειρεί στην ουσία με τις μειώσεις αυτές η ΔΕΗ να σταματήσει τις "διαρροές" του πελατολογίου της προς τον ανταγωνισμό.

Ακριβώς όμως για λόγους ανταγωνισμού, απέφυγε και να αναγράψει στην ανακοίνωση τις νέες χρεώσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν από τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της.

Στο πλαίσιο της μάχης για τη συγκράτηση των μεριδίων της, η ΔΕΗ δημιουργεί επίσης ένα νέο εταιρικό τιμολόγιο, αποκλειστικά για αλυσίδες και επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 παροχές, προσαρμοσμένο στο προφίλ του κάθε πελάτη. Οι μειώσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ισοδυναμούν με 80 εκατ. ευρώ.




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου