Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

AEK ξανά... όπως παλιά!

AEK ξανά... όπως παλιά! (photos)

Η ΑΕΚ είναι εδώ! Ήρθε και το είπε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Στην πρεμιέρα της στη Super League, μετά τη διετία της εξορίας, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, επικράτησε...




 με τον πλέον πειστικό τρόπο του Πλατανιά με 3-0 ξεκινώντας με το δεξί το νέο πρωτάθλημα και σκορπώντας χαμόγελα στους 30 και πλέον χιλιάδες οπαδούς της που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο «Σπύρος Λούης».

Η «Ένωση» ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και δεν απειλήθηκε σχεδόν σε καμία περίπτωση από την χανιώτικη ομάδα που απλά είχε ρόλο κομπάρσου στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν έβγαλαν όλη τη χάρη τους στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση για να ξεκινήσουν με το δεξί τη χρονιά, συντέλεσαν στο να μην καταφέρει να δημιουργήσει τόσες πολλές φάσεις. Το πρόβλημα της τελικής πάσας ή της τελικής ενέργειας εμφανίστηκε και πάλι, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού ήταν απόλυτα πειστικός. Με 4-1 τελικές και 65%-35% κατοχής της μπάλας, ήταν θέμα χρόνου το γκολ.

Ο Βάργκας έλυσε το γρίφο και μετά όλα ήταν πιο βατά. Έγιναν πανεύκολα με την έναρξη του β' μέρους. Η φωτοβολίδα του Γκάλο, η οποία θύμισε σε κάποιους τον Χάρη Κοπιτσή, έδιωξε και την παραμικρή αμφιβολία από το ΟΑΚΑ πως υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να στραβώσει το ματς.

Όλα μετά θύμιζαν πάρτι. Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Δημιουργούσε, απειλούσε και έψαχνε το τρίτο γκολ το οποίο θα έδινε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της επιστροφής. Αυτό ήρθε με τον Αραβίδη. Ο Έλληνας φορ ήταν συνεπέστατος στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα. Το 2015 είναι το δίχως άλλο η χρονιά του.

Ο Δέλλας μετά το 3-0, βλέποντας και λίγο το επόμενο Σάββατο το ματς με τη Skoda στην Ξάνθη, άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν περπάτησε και τόσο γοητευτικά όσο όταν «έτρεχε» με τα καλά της. Η είσοδο του Μπουονανότε έφερε ξανά το 4-2-3-1, όμως ο ρυθμός του ματς είχε πέσει.

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με ποσοστό κατοχής 64%-36%. Οι τελικές της προσπάθειες ήταν 15 (8 στην εστία) έναντι 4 (όλες στην εστία του Πλατανιά). Τα κόρνερ δε, 4-1. Το πλάνο της επιστροφής λειτούργησε στην εντέλεια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75' Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (65' Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52' Μπαρμπόσα)

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (71' Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55' Τσουράκης), Τζίλβαν (55' Ντίνας), Ανγκούλο
























Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου