Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Και τυροκομικά προϊόντα στα... ΑΤΜ γάλακτος



Tην είσοδό του στην αγορά συσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, το πιθανότερο τυροκομικών, προετοιμάζει ο Συνεταιρισμός των Θεσσαλών...




 Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα Πιες, ο οποίος έχει αναπτύξει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη το επιτυχημένο project των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το σχέδιο, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί -εκτός απροόπτου- μέσα στο φθινόπωρο, προβλέπει την πώληση των συσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων επίσης από τους αυτόματους πωλητές. Σημειώνεται ότι το Δίκτυο του «ΘΕΣγάλα Πιες» αριθμεί ήδη 17 ΑΤΜ γάλακτος στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας γεωγραφικά το σύνολο σχεδόν της πόλης, ενώ στόχος είναι οι αυτόματοι πωλητές να φθάσουν μέχρι το τέλος του 2015-αρχές 2016 τους 20 συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 17ο σημείο πώλησης στην Κρήνη, που προστέθηκε στην αλυσίδα των ΑΤΜ της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε τη λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα, κόντρα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που έχουν δημιουργήσει στην αγορά τα capital controls.

Το νέο κατάστημα ΘΕΣγάλα θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής γάλα πλήρες και ελαφρύ, καθώς και το γάλα κακάο Θες CHOCO, το οποίο έχει βρει μέχρι σήμερα θεαματική ανταπόκριση στους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης των ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα Πιες σε άλλες πόλεις, υπάρχουν διερευνητικές επαφές και συζητήσεις σε εξέλιξη, αλλά το σχέδιο σχετίζεται και με τον χρόνο ολοκλήρωσης της ιδιόκτητης μονάδας παστερίωσης, στη Φαλάνη Λάρισας.

Υπό κανονικές συνθήκες η νέα μονάδα, επένδυσης ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωνόταν αυτόν τον καιρό, αλλά η αδυναμία της πολιτείας να διαθέσει τους προβλεπόμενους πόρους από τον αναπτυξιακό νόμο, στον οποίο η επένδυση είναι ενταγμένη, καθυστερεί την υλοποίηση του σχεδίου επέκτασης.

Ο Συνεταιρισμός απαρτίζεται από περίπου 100 αγελαδοτρόφους παραγωγούς-μέλη και 55 μονάδες, που παράγουν καθημερινά 120 τόνους γάλακτος, εκ των οποίων οι 20 κατευθύνονται στα ΑΤΜ γάλακτος και οι 100 σε εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες. Η νέα μονάδα, με δυνατότητα παστερίωσης 10 τόνους γάλακτος ανά ώρα,θα καλύπτει τις επιπλέον ανάγκες που θα προκύψουν από το πιθανό άνοιγμα του ΘΕΣγάλα Πιες τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο ΘΕΣγάλα Πιες έκλεισε τη χρήση 2014-2015 με ελαφρά μείωση τζίρου, στα 25 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της τιμής παραγωγού στο γάλα, αλλά και εξαιτίας διαγραφής μελών του Συνεταιρισμού που σταμάτησαν να πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας που θέτει. Τα κέρδη μειώθηκαν στα 60.000 ευρώ, από 250.000 στην προηγούμενη χρήση, λόγω των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του δικτύου των ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη.




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου