Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αήττητη με ξεσπάσματα η Εθνική!

Αήττητη με ξεσπάσματα η Εθνική!

Η Εθνική ομάδα με ξεσπάσματα και διαστήματα καλής απόδοσης νίκησε στο ΟΑΚΑ την Λιθουανία με 67-62 και τερμάτισε αήττητη και πρώτη στο 27ο τουρνουά Ακρόπολις.




Στον τελευταίο φιλικό αγώνα της ακριβώς μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε παρόμοια εικόνα με εκείνη που παρουσίασε στον χθεσινό (28/8) αγώνα κόντρα στην Τουρκία. Είχε μόνο διαστήματα καλής απόδοσης και στις δύο πλευρές του γηπέδου, βασίστηκε στα ξεσπάσματα και στις ατομικές ενέργειες, ενώ στην αποψινή συνάντηση είχε έντονο πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Όπως έδειξαν τα διαστήματα καλής απόδοσης, πάντως, το ρόστερ έχει δυνατότητες για αξιόλογη παρουσία στο Ευρωμπάσκετ.

Ξεκίνησε καλά αλλά... κάθισε

Η Εθνική ομάδα όπως και στην χθεσινή συνάντηση με την Τουρκία, μπήκε στην αναμέτρηση με ενέργεια στην άμυνα, πίεσε ακόμα και σε ολόκληρο το γήπεδο, βρήκε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 12-3 στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά του αγώνα. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η άμυνα της «επίσημης αγαπημένης» χαλάρωσε, άρχισαν να χάνονται αμυντικά ριμπάουντ, χωρίς το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό υπήρχε πρόβλημα στο σκορ και η Λιθουανία με τρία τρίποντα (Κουζμίνσκας, Ματσιούλις και Μιλάκνις) μείωσε στον πόντο (16-15) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με νέο τρίποντο του Ματσιούλις η Λιθουανία ισοφάρισε στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου (18-18). Με ένα ξέσπασμα, καλάθι του Κώστα Κουφού από ασίστ του Βασίλη Σπανούλη και γκολ φάουλ του Γιώργου Πρίντεζη, η Εθνική ξέφυγε με 29-24 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά η Λιθουανία με δύο καλάθια του Καβαλιάουσκας, το πρώτο από επιθετικό ριμπάουντ προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα, με 31-29 26’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ισοπαλία (31-31) με διείσδυση του Καλάθη σχεδόν με την εκπνοή.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καλάθης με νέα επιτυχημένη προσπάθεια του έδωσε ξανά το προβάδισμα στην «επίσημη αγαπημένη» (33-31). Η Εθνική, όμως, δεν είχε πάλι συνέπεια στην άμυνα της και χωρίς καλή άμυνα, ρυθμό στην επίθεση και η Λιθουανία με δύο σερί καλάθια του Βαλαντσιούνας, το δεύτερο με κάρφωμα, προηγήθηκε με 41-37 σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Χαμηλό σχήμα και Σλούκας

Ο Φώτης Κατσικάρης χαμήλωσε το σχήμα, πέρασε στην θέση «τέσσερα» τον Στράτο Περπέρογλου, με τον Αντετοκούνμπο σε εκείνη του «τρία» και τον Κώστα Σλούκα σε θέση γκαρντ και η «επίσημη αγαπημένη» έγινε πιο πιεστική στην άμυνα και γρήγορη στην επίθεση. Με σερί 9-0, η Εθνική προσπέρασε με 46-41 στο 28’ και παρότι η Λιθουανία λόγω του προβλήματος της «επίσημης αγαπημένης» στο αμυντικό ριμπάουντ μείωσε στους τρεις (49-46) στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, το σερί αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Η «επίσημη αγαπημένη» συνέχισε στον ίδιο καλό ρυθμό παρά τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη στο φρύδι (αποχώρησε για τα αποδυτήρια ο Λαρισαίος γκαρντ 6’ και 23’’ πριν την λήξη του αγώνα) και με επιμέρους σκορ 10-2, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αντετοκούνμπο, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (63-52) με 4’ και 19’’ να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης. Πολύ καλό ρυθμό έδωσε σε αυτό το διάστημα στο παιχνίδι της Εθνικής ο Σλούκας.

Η Λιθουανία αντέδρασε με 8 σερί πόντους με δύο τρίποντα του Ματσιούλις και κατέβασε την διαφορά στους τρεις (63-60) 2’ και 43’’ πριν την λήξη της συνάντησης. Ο Καλάθης απάντησε με τρίποντο (66-60 με 1’ και 49’’ να απομένουν για το τέλος του αγώνα) και η Εθνική με την άμυνα της δεν επέτρεψε στην Λιθουανία να απειλήσει την νίκη της.

Διαιτητές: Γκόντας, Πηλοϊδης, Κορομηλάς.

Δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 8 (6 ριμπ.), Ζήσης 5, Σπανούλης 3, Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6 ριμπ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Καλνιέτις, Γκαϊλιους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας, Βαλαντσιούνας 13, Κουζμίνσκας 6, Μιλάκνις 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.








Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου