Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Έξι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί ανάμεσα στους δημοφιλέστερους διεθνώς



Οι ομορφιές της Ελλάδας δεν περιορίζονται μόνο στον ήλιο, τη θάλασσα και τα σπουδαία της μνημεία, με κάποιους ελληνικούς προορισμούς να ξεχωρίζουν μεταξύ...

 των κορυφαίων χειμερινών, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago.

Βάσει των προτιμήσεων των πελατών της, η γνωστή μηχανή αναζήτησης δημιούργησε μία κατάταξη με τους 50 δημοφιλέστερους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και ελληνικό «άρωμα», καθώς συγκαταλέγονται και έξι ελληνικοί.

Στην κατάταξη σύμφωνα με τη μέση βαθμολογία της Trivago ξεχωρίζουν κυρίως ιδανικοί για σκι προορισμοί από την Αυστρία και την Ελβετία, με την πρωτιά να ανήκει στην αυστριακή πόλη Tux-Hintertux με ποσοστό δημοτικότητας 91,16.

Ακολουθεί από κοντά η πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, ενώ την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη καταλαμβάνει το Beaver Creek στο Κολοράντο των ΗΠΑ.


Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St. Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain, αντίστοιχα, ενώ στην έκτη θέση συναντάται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, το Μέτσοβο.

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν το Adelboden της Ελβετίας, το Roccaraso στην Ιταλία και δύο ακόμη αυστριακοί προορισμοί (Schladming, Saalbach Hinterglemm).

Πέραν του Μετσόβου, ακόμη πέντε ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η Καστοριά αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, ενώ στην 31η και 32η θέση συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα.

Οι τελευταίοι δύο ελληνικοί προορισμοί, από τους συνολικά έξι που εμφανίζονται στην κατάταξη είναι το Καρπενήσι που κατέλαβε την 40η θέση και η Πορταριά του Πηλίου η οποία ακολουθεί στην 43η θέση.

Όπως εξηγεί η Trivago, για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης συμπεριλήφθηκαν οι προορισμοί με 40 τουλάχιστον ξενοδοχεία και, αντίστοιχα, τα ξενοδοχεία εκείνα που είχαν από τουλάχιστον 20 κριτικές. Η Trivago συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από πάνω από 200 διαφορετικές ιστοσελίδες κρατήσεων για περισσότερα από ένα εκατ. ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου