Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

5G: Τι θα μας προσφέρει το νέο «hot story» της τεχνολογίας – Τα σχέδια των εταιρειών

5G: Τι θα μας προσφέρει το νέο «hot story» της τεχνολογίας – Τα σχέδια των εταιρειών

Η «κινητή επικοινωνία είναι τα πάντα». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα που ακούστηκε και στο φετινό Mobile World Congress κατά τη διάρκεια του οποίου, 5.000 CEO μεγάλων εταιρειών επικεντρώθηκαν...



στα κορυφαία τεχνολογικά θέματα που θα συνεχίσουν να απασχολούν τη διεθνή κοινότητα την επόμενη πενταετία: 5G, IoT και Cloud. Σε «άγιο δισκοπότηρο» των τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται το 5G.
Ο ιδανικός κόσμος με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες και την τεράστια χωρητικότητα, τον οποίο οραματίζονται οι απανταχού χρήστες των κινητών υπηρεσιών, μέχρι το 2020 θα έχει οριοθετηθεί και ρυθμιστεί.


Τι είναι το 5G και τι θα μας προσφέρει; Ιδού ορισμένες πρακτικές εφαρμογές από τους οραματιστές του

Super ταχύτητες στο διαδίκτυο


Αγοράζεις ταινίες και βαριέσαι να περιμένεις; Μπορεί η ώρα αναμονής να κυμαίνεται από δέκα λεπτά ως και ώρες αργότερα αναγκάζοντάς σε να έχει εσωτερική ένταση και πάλη με το αν πρέπει να τερματίσεις την όλη διαδικασία. Το 5G όμως θα σου κατεβάζει την ταινία μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Υπέροχα παιχνίδια

Θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας με τους φίλους σου σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν είστε.

Αληθοφανείς τηλεδιασκέψεις

Είσαι μακριά και θες να επικοινωνήσεις με την οικογένειά σου ή είναι ανάγκη να παραστείς σε κάποιο meeting της εταιρείας σου αλλά δε μπορείς; Το 5G πλέον μπορεί να σου προσφέρει μια τόσο αληθοφανή εμπειρία που θα είναι σα να είσαι εκεί.

Αυτόνομα οχήματα

Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να συντονίζονται μέσω ενός κεντρικού χειρισμού ή μέσω επικοινωνίας μεταξύ τους δίχως εσύ να χρειάζεται να τα κατευθύνεις.

Υγειονομική περίθαλψη

Πραγματικότητα γίνεται και η περίθαλψη ασθενών μέσω του διαδικτύου και οι τυχόν εγχείρησή τους εξ αποστάσεως από τους γιατρούς.

Βάσει των στοιχείων, ο ίδιος χρήστης με 4G καταναλώνει 5 φορές περισσότερα GB τον μήνα απ’ ό,τι προηγουμένως με 3G. Φανταστείτε τι θα γίνει με το 5G. Internet of Things Από την άλλη πλευρά, πιο προσιτό μοιάζει το IoT και όπως ειπώθηκε από τους ειδικούς στο MWC, το Internet of Things μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέα επιχειρηματικά μοντέλα που μέχρι τώρα δεν τα φανταζόμαστε. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν εάν οι καταναλωτές σε μερικά χρόνια αγοράζουν πακέτα υπηρεσιών «έξυπνων σπιτιών» από την ΙΚΕΑ, την British Gas ή την Black and Decker και όχι από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Ωστόσο 5G, ΙοΤ και Cloud είναι αλληλοεξαρτώμενα, οι πάροχοι το γνωρίζουν καλά αυτό και υποστηρίζουν πως είναι εκείνοι που θα πρωταγωνιστήσουν και στη νέα εποχή, δια μορφώνοντας την νέα ψηφια κή συνείδηση. Ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Group Vittorio Colao συμφώνησε λέγοντας ότι οι μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία για τα επόμενα 5 έτη «θα διαμορφωθούν πραγματικά από εμάς». «Την αποκαλώ κοινωνία gigabit» δήλωσε ο Colao, σημειώνοντας ότι αυτή θα γίνει πραγματικότητα όταν τα δίκτυα θα παρέχουν πο λύ υψηλές ταχύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου