Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανοιγμα και στην Αθήνα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα



Πρεμιέρα σε δέκα σημεία στην Αθήνα κάνουν την Παρασκευή οι Αυτόματοι Πωλητές Γάλακτος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα λειτουργήσουν τα πρώτα...

 καινοτόμα ΑΤΜ είναι: Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέος Κόσμος.

Πρόκειται για επένδυση που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς το κόστος για τον κάθε αυτόματο πωλητή κυμαίνεται μεταξύ 70.000-80.0000 ευρώ.
Οπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του δ.σ. του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, «με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα διαθέτει πλέον 43 καταστήματα στις τρεις πόλεις (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10), ενώ έχει ως άμεσο στόχο την προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του, μέσα στο 2016, τόσο με την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης της Αθήνας όσο και με τη δημιουργία σημείων πώλησης και σε άλλα αστικά κέντρα».
Το 2% του τζίρου από τα ATM
Ο Συνεταιρισμός αυτή τη στιγμή εμφανίζει τζίρο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το 20% του οποίου προέρχεται από τα ΑΤΜ. Ο στόχος του είναι το 2016 να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Το γάλα του Συνεταιρισμού που διατίθεται στα ΑΤΜ παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις ιδιόκτητες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.
Μολονότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα επιστροφής, υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα καταστροφής του γάλακτος που ενδεχομένως «μείνει» στους πωλητές.
Τα προϊόντα και οι συσκευασίες
Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν σε 24ωρη βάση και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO.
Στα ΑΤΜ διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.
Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών), δηλαδή περί το 30% φθηνότερα έναντι με τις μέσες τιμές λιανικής στα σούπερ μάρκετ.
Στους σχεδιασμούς του Συνδέσμου είναι να διευρυνθεί και η προϊοντική γκάμα, με την προσθήκη κωδικών γιαουρτιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα ΑΤΜ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής «δεν εξετάζεται τέτοια συνεργασία από πλευράς του Συνεταιρισμού».
Σημειώνεται ότι ο ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου