Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οι "μπουκαδόροι" δεν ήταν ... τυχαίοι - Είχαν ειδικά κλειδιά που ανοίγουν και ... θωρακισμένες πόρτες



Δύο κυρίως είναι τα εντυπωσιακά σημεία της υπόθεσης  με τους Γεωργιανούς <<μπουκαδόρους>>, την οποία χειρίστηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου, δίνοντας...



 «πάσα» για συνέχιση των ερευνών και στο Ρέθυμνο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε έναν Έλληνα που ζει στο γειτονικό νομό.

Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με την αστραπιαία σύλληψη της «τριάδας» από την Γεωργία, μία μόλις ημέρα μετά την άφιξη τους στο Ηράκλειο και την διανυκτέρευση τους σε ξενοδοχείο της πόλης. Εν προκειμένω το «δίκτυο» πληροφόρησης των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου λειτούργησε σε χρόνο dt.

Το δεύτερο ενδιαφέρον σημείο-και είναι αυτό που «φωνάζει» ότι οι Αρχές δεν έχουν να κάνουν με μία σπείρα της ...σειράς-είναι τα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών. Την προσοχή των αστυνομικών «τράβηξαν» τα ειδικά κλειδιά που είχαν και τα οποία δεν τα έχουν ξανασυναντήσει, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Κλειδιά «πασπαρτού» που με ένα «κλικ» τους ...ξεκλειδώνουν ακόμα και θωρακισμένες πόρτες.

«Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Με τα κλειδιά αυτά, δεν υπήρχε εμπόδιο στο δρόμο τους, έκαναν πάρτι» σχολίασε στο Cretalive αστυνομική πηγή. Και ας τρέχει μετά ο κάθε δύστυχος πολίτης να «θωρακίσει» το σπίτι του για να νιώθει ασφαλής.

Εκτιμάται ότι οι τρεις συλληφθέντες ετοίμαζαν μεγάλη «μπίζνα» στο Ηράκλειο αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα τους «τσακώσουν» πριν καλά-καλά πατήσουν το πόδι τους στην πόλη. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δράση τους είναι πανελλήνιας εμβέλειας ενώ έχουν ενδείξεις ότι στο «κόλπο» επί κρητικού εδάφους έχει εμπλοκή και ντόπιος με βάση κάποια στοιχεία τα οποία αξιοποιούνται. Σε ό,τι αφορά στα κλοπιμαία, υπάρχουν αναγνωρίσεις από παθόντες, αρκετά όμως παραμένουν «ορφανά».



Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου