Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις στο λογαριασμό του κινητού σας

Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολικές χρεώσεις στο λογαριασμό του κινητού σας

Καθημερινά είναι τα τηλεφωνήματα και οι καταγγελίες που δέχεται η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από πολίτες για υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς κινητών...



τηλεφώνων, ενώ την ίδια στιγμή η πάροχος εταιρία ισχυρίζεται ότι προέρχονται από χρήση internet. Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Η επιβάρυνση του καταναλωτή πρέπει να προέρχεται από όρους που είναι σαφείς και αντιληπτοί στον πελάτη. Εάν ο καταναλωτής δεν έχει αντιληφθεί χωρίς δική του υπαιτιότητα το λόγο και το ύψος της επιβάρυνσης, έχει την δυνατότητα να την αμφισβητήσει ή να ζητήσει τη διαγραφή της χρέωσης.

Με την τεχνολογία να «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς, τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς (smartphones) ενδέχεται να έχουν προεπιλεγμένες ορισμένες ρυθμίσεις που επιτρέπουν στο κινητό να μπαίνει στο internet αυτόματα για να ενημερώνεται π.χ. για τον καιρό ή την ώρα. Εφόσον δεν επιθυμείτε την αμειβόμενη ενημέρωση, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις από το κινητό σας. Αν δεν γνωρίζετε, θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κατάστημα της παρόχου εταιρίας και να ζητήσετε να το πράξουν εκείνοι για εσάς.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αμφισβητήσετε τις ήδη υπάρχουσες χρεώσεις και να καλέσετε την εταιρία να τις επανεξετάσει. Εφόσον, η εταιρία δεν σας ικανοποιήσει, έχετε τη δυνατότητα να την καταγγείλετε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εφόσον τίθεται θέμα παραπλάνησης, στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου