Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Χτίζει ελληνικό "κορμό" για του χρόνου ο Ολυμπιακός



Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι ακόμα σε εξέλιξη, όμως στον Ολυμπιακό είναι απολύτως λογικό να κάνουν τα σχέδιά τους και για την επόμενη, στο πρότυπο των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.


Στόχος των ανθρώπων του συλλόγου είναι να "χτίσει" έναν ελληνικό κορμό και να αναδείξει κι άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, δίπλα στονΚώστα Φορτούνη. Ο 23χρονος μέσος απογείωσε φέτος την καριέρα του και αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νεαρό παίκτη.

Στου Ρέντη υπάρχει πολύ καλή βάση με Έλληνες ποδοσφαιριστές και το θέμα είναι ότι πρέπει να στηριχτούν. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Στέφανος Καπίνο πρέπει να θεωρούνται βέβαιοι για την επόμενη σεζόν. Τους πιστεύουν πολύ στην ομάδα και έχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Ο Δημήτρης Κολοβός και ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας είναι άλλες δύο περιπτώσεις. Φέτος πήραν κάποιες ευκαιρίες, έδειξαν καλά στοιχεία, μα και ότι πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο για να καθιερωθούν.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Δημήτρης Γούτας παραχωρήθηκαν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια και λέγεται πως θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν να μείνουν στον Ολυμπιακό. Για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, μάλιστα, υπάρχει η άποψη πως είναι ο πιο εξελίξιμος και στον Ολυμπιακό θέλουν να τον στηρίξουν και να τον αναδείξουν.

Τέλος, μη ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Μανώλης Μπέρτος. Ο αμυντικός της Ξάνθης θα κατηφορίσει το καλοκαίρι στο λιμάνι και πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να πάρει κι εκείνος ευκαιρίες. Το... μέλλον του, πάντως, εξαρτάται και από το τι θα γίνει με τους Ομάρ Ελαμπντελαουί ("παίζει" ήδη για αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες) και Λεάντρο Σαλίνο (λήγει το συμβόλαιό του).

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως ο Ολυμπιακός έχει έναν κορμό νεαρών Ελλήνων παικτών που μπορεί να στηριχθεί πάνω τους και με τις κατάλληλες προσθήκες, να τους βοηθήσει να... απογειωθούν κι εκείνοι, όπως συνέβη με τον Κώστα Φορτούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου