Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Στον τελικό η ΑΕΚ με λυτρωτή Τζεμπούρ!

Στον τελικό η ΑΕΚ με λυτρωτή Τζεμπούρ!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΚ, για πρώτη φορά μετά το 2011. Η Ένωση ισοφάρισε τον Ατρόμητο σε 1-1, λίγο πριν από τη λήξη...



 του δεύτερου ημιτελικού και εξασφάλισε το πολυπόθητο "εισιτήριο".

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο του ματς, ενώ ο αντίπαλός της ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο, όταν κέρδισε σωστά το πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Η Ενωση πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά και ισοφάρισε, εμποδίζοντας το ματς να πάει στην παράταση.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, απλά η ΑΕΚ φαινόταν να έχει τον έλεγχο μετά το πρώτο 15λεπτο, παρά το γεγονός ότι πίεζε ο Ατρόμητος για το γκολ... Το σουτ του Μπρίτο στο 9' δεν εμπόδισε τον Μπαρόχα, ενώ στο 12' καλό ήταν το σουτ του Μάνταλου. Στο 29' το σουτ από τον Μπαρμπόσα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Στο 44' το μακρινό σουτ του Μπαρμπόσα εξουδετέρωσε και πάλι ο Μπάρκας.

Η ΑΕΚ ερχόταν όλο και πιο κοντά στο τελικό, με το πέρας του χρόνου... Αλλά δεν μπορούσε να είναι και σίγουρη καθώς ο Ατρόμητος έχανε συνεχώς ευκαιρίες στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 54' ο Σουμπίνιο έκανε την κάθετη στον Στόιτσεφ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπαρόχα, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 66' ο Λαμπρόπουλος έκανε χέρι ύστερα από κεφαλιά του Παπαδόπουλου και ο Ατρόμητος κέρδισε σωστά πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρίτο. Εκτοτε η ΑΕΚ πίεζε πιο δυνατά για να μην πάει το ματς στην παράταση.
Πάντως, ο Μπρίτο είχε ευκαιρία και για ακόμη ένα γκολ στο 77', όταν το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαρόχα.

Ολα έδειχναν ότι το ματς θα συνεχιστεί με... παράταση, αλλά ο Τζεμπούρ είχε άλλη γνώμη. Ο Γιόχανσον, έβγαλε την πάσα στον Ντίντακ και αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ήταν ο Τζεμπούρ προ κενής εστίας και έκανε το 1-1, στο 88'.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76' Ματέι), Παπαδόπουλος (81' Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ (Στ. Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (59' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (92' Μπακάκης), Αραβίδης (90' Πέκχαρτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου