Κυριακή 24 Απριλίου 2016

MotoGP: Σαρωτικός... Rossi στην Χερέθ

MotoGP: Σαρωτικός... Rossi στην Χερέθ

Με εμφατικό τρόπο, ο Valentino Rossi πήρε τη νίκη μέσα στην Jerez, κάνοντας μια πολύ δυνατή εκκίνηση πάνω στην Μ1 του. Το προβάδισμα στον αγώνα δεν το έχασε...


 ποτέ, παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα στο δεύτερο γύρο, όταν τον πέρασε ο Lorenzo.Η απάντηση του Ιταλού ήρθε αμέσως, με τον Rossi να ανοίγει μια διαφορά που σ’ ένα σημείο είχε ξεπεράσει ακόμα και τα τέσσερα δευτερόλεπτα!

Ο αγώνας που έκανε ήταν εξαιρετικός, διαχειρίστηκε τα ελαστικά του με τον καλύτερο τρόπο και πήρε τη νίκη, την πρώτη του για το 2016. Οι 25 αυτοί βαθμοί ήρθαν στο καλύτερο δυνατό σημείο, μετά την πτώση και το «μηδέν» στην πίστα της Αργεντινής πριν δυο εβδομάδες. Κανείς από τους δυο Ισπανούς που έμειναν κοντά του, δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Valentino Rossi, ο οποίος ανέβηκε για 113η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!


Ο Valentino Rossi κέρδισε την Χερέθ με Yamaha...

Παραμένει πρώτος ο Marquez
Ο Marc Marquez προσπάθησε να μείνει κοντά στον Lorenzo, αλλά στον 15ο έκανε ένα λάθος στην 6 κι έχασε επαφή με την Μ1 του συμπατριώτη του. Από εκεί και πέρα συμβιβάστηκε με τους 16 βαθμούς
που τον διατηρούν στην πρώτη θέση, με καλή διαφορά από τον δεύτερο. Αν ο Marquez ήταν και ο ίδιος σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο Yamaha, δεν ισχύει το ίδιο για τον Lorenzo. Ο τελευταίος είχε καλό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά σήμερα (σ.σ. Κυρακή) - στις υψηλότερες θερμοκρασίες πίστας όλου του 3ημέρου - δεν κατάφερε να παλέψει για τη νίκη.

Ο ίδιος, όπως εξήγησε, είχε πολύ έντονο πρόβλημα σπιναρίσματος στον πίσω τροχό, ένα θέμα που (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους) δεν τον είχε απασχολήσει όλο το ΣΚ. Το πρόβλημα ήταν στις ευθείες και εμφανίστηκε όταν στα μέσα περίπου του αγώνα, άρχισε να μειώνει τη διαφορά του από την κορυφή. Ο Lorenzo ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ήταν στο κέντρο του ελαστικού, το οποίο σπίναρε πολύ, σαν να είχε βρεγμένο ελαστικό! Ο Ισπανός μάλιστα τόνιζε ότι αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα, θα κέρδιζε με άνεση το GP!




Πηγή: motograndprix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου