Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται το Athens Flying Week στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου



Έτοιμο να «απογειωθεί» από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, είναι το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό σόου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η «Athens Flying Week 2016».


Από απόσταση αναπνοής και στο πλαίσιο της 5ης εβδομάδας αεροπορικών δραστηριοτήτων της Αθήνας, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν απογειώσεις προσγειώσεις αεροσκαφών τζετ από απόσταση αναπνοής, αλλά και να φωτογραφηθούν δίπλα στα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα.

Η Athens Flying Week 2016 θα φιλοξενήσει παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με πιλότους μαχητικών τζετ, που θα πραγματοποιήσουν εναέριες χορογραφίες.



Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Danielle Hughes ή Wingwalker θα χορέψει στα φτερά ενόςBoeing Stearman εν πτήσει, ενώ το «παρών» στο σόου θα δώσουν η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με το Aerobatic Team Patrulla Águila, η Βρετανική Royal Air Force με το Chinook και η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team.

Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει πολλαπλά με το νέο τους F-16 Polish Demo Team, και από την Σερβία λαμβάνουν μέρος τα σμήνη Soko Galeb G2, Soko Kraguj και Utva 66. Από την Ιταλίαέρχονται οι «Blu Circe team», ο Silver Chicken και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertossio, από τη Ρουμανία η BLUE AIR με ένα Boeing 737, από τη Σουηδία ο Johan Gustafsson -ο οποίος στο ηλιοβασίλεμα θα ζωγραφίσει τον ουρανό με μαγικά χρώματα-, από την Ελβετία οι Andi και Tim Schaerer - Red Bull με τηλεκατευθυνόμενα ανεμοπλάνα, οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές Hellenic Skydivers, αλλά και ο Έλληνας Wizard Δημήτρης Βερβερέλης με το ελικόπτερό του.




Από το μεγάλο αεροπορικό «πάρτι» δεν θα απουσιάσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με το «Zeus» F-16 Demo team, το Δαίδαλος demo team (T-6) με το Super Puma, το Mirage 2000-5, το F-4E AUP Phantom II και άλλα μαχητικά. Στο σόου θα λάβει μέρος και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk, ενώ η Αεροπορία Στρατού που θα πετάξει με επιθετικά ελικόπτερα Apache. Το πλήρες ενημερωμένο πρόγραμμα συμμετοχών είναι διαθέσιμο στονιστότοπο του Athens Flying Week.

Στην φετινή διοργάνωση, για πρώτη φορά, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανοίγει τις πύλες εισόδου της και επιτρέπει τη διέλευση και περιήγηση στον άγνωστο μέχρι τώρα κόσμο της, δημιουργώντας παράλληλα μια έκθεση αεροπορικού υλικού, ως συνέχεια της στατικής έκθεσης της Athens Flying Week στο αεροδρόμιο, στην οποία και θα εκτίθενται μεταξύ άλλων το Sukhoi - 22UM3K και αεροσκάφη vintage με ιδιαίτερη ιστορική αξία (FI-156 STORC και BUCKER 131 της Athenian Aviators Collection).



Το πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων θα είναι εμπλουτισμένο με την παρουσία διάσημων ξένων και ελλήνων αερομοντελιστών, όπως ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενώ θα υπάρχει πολυθεματική εμπορική έκθεση, πολλοί χώροι εστίασης, πρωτότυπα happenings και παιδότοπος. Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με κάθε τύπου αεροπορική εκπαίδευση από τις Αερολέσχες, την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) και άλλες αεροπορικές σχολές.

Η Athens Flying Week συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα επίσημα Air Shows' calendars μαζί με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως o AOPA Hellas, και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Athens Flying Week, καθώς και στησελίδα του στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου