Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Γενική 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί...



 η κυβέρνηση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωσή της, η οποία θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως, στις 11.00.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.

«Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η Ε.Ε. εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό “κόφτη”. Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, το ραντεβού της οποίας έχει δοθεί στο Πεδίον του Άρεως την ίδια ώρα με αυτό της ΓΣΕΕ.




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου