Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και λήστευαν σπίτια



Συνελήφθη με ένταλμα 20χρονος κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ αναζητούνται τέσσερις...



συνεργοί του. Οι δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας για να προσεγγίζουν και να ληστεύουν τα θύματά τους.

Ειδικότερα, ο 20χρονος από τον Αύγουστο του 2014, από κοινού με τους συνεργούς του, διέπρατταν διαρρήξεις - κλοπές από οικίες καθώς επίσης και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Στις περιπτώσεις των διαρρήξεων, οι δράστες επέλεγαν σπίτια στην Αττική και την περιφέρεια και έμπαιναν κατά τις ώρς που απουσίαζαν οι ένοικοί τους παραβιάζοντας είτε τα παράθυρα είτε τις εισόδους και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, στις εισόδους των πολυκατοικιών και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, κατόρθωναν και εισέρχονταν στα σπίτια τους τους με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα. Περαιτέρω, όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη, οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου