Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Κι όμως, το αλκοόλ βελτιώνει τη μνήμη!

Κι όμως, το αλκοόλ βελτιώνει τη μνήμη!

Πολλοί από εμάς ξυπνάμε το πρωί μετά από ένα ξέφρενο βράδυ με πολύ ποτό, με τη μνήμη μας... ελλιπή!

Επομένως, μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι τελικά η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης σας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Exeter, οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ αφού μελετήσουν κάποιες πληροφορίες είναι καλύτεροι στο να θυμούνται αυτά που έχουν μάθει.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 88 άτομα να ολοκληρώσουν μια εργασία διδασκαλίας λέξεων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κλήθηκε να πιει όσο αλκοόλ ήθελε, μετά την εργασία.

Στην δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να μην πιούν καθόλου αλκοόλ, μετά την εργασία.

Την επόμενη μέρα, όλοι οι συμμετέχοντες επανέλαβαν την εργασία και όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ βρέθηκαν να έχουν καλύτερες επιδόσεις και να θυμούνται περισσότερα από αυτά που είχαν μάθει.Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτή η μικρή θετική επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ δεν πρέπει να αναιρεί τις καθιερωμένες επιβλαβείς συνέπειες που σχετίζονται με το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιπτώσεων στη μνήμη και την ψυχική και σωματική υγεία.

Η μελέτη - αν και μικρή - φαίνεται να υποδηλώνει ότι η κατανάλωση ποτού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia