Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

MotoGp: Κατατακτήριες με πρωταγωνιστή τον Pedrosa

MotoGp: Κατατακτήριες με πρωταγωνιστή τον Pedrosa

Μια έκφραση που περιγράφει τις σημερινές κατατακτήριες στη Μαλαισία, είναι ο «κακός χαμός», καθώς αυτός επικράτησε στα χρονόμετρα, των οποίων οι αποκλίσεις ανά αναβάτη...



 τείνουν στο ελάχιστο. Οι καλές συνθήκες της πίστας ευνόησαν σχεδόν άπαντες να είναι ανταγωνιστικοί, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι πτώσεις (βλ. Marquez). Το δεδομένο είναι πως αύριο θα ξημερώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική μέρα.



Η πρώτη σειρά μπορεί να επιβεβαιώσει την πίεση των αριθμών. Dani Pedrosa, Johan Zarco και Andrea Dovizioso ξεκινούν μπροστά, με τη διαφορά του 1ου από τον 3ο να είναι μόλις 2,4 εκατοστά του δευτερολέπτου. Μένει να δούμε πως θα αξιοποιήσει ο Ιταλός με τα κόκκινα αυτό το πλεονέκτημα, που ίσως κρίνει το πρωτάθλημα, μιας και λόγω πτώσης ο έταιρος διεκδικητής του τίτλου, Marc Marquez, ξεκινάει 7οςσε μια πίστα που δεν του «πάει» και τόσο.

Η δεύτερη σειρά ξεκινά επίσης «ιταλικά», με τον δυνατό σε όλο το 3ήμερο Valentino Rossi να εκκινεί 4οςμπροστά από τους Maverick Viniales και Jorge Lorenzo. Και πάλι αξίζει να σημειωθεί πως τα χρονόμετρα είναι «κοντά». Η τρίτη σειρά ξεκινά όπως είπαμε, με τον Marc Marquez που μάλλον θα έχει δύσκολο έργο αν δεν πεταχτεί από την αρχή μπροστά, ειδικά αν θελήσει τη νίκη (οκ, ας εξαιρέσουμε το Lorenzo από το δύσκολο έργο). Πίσω του η συνέχεια είναι γαλάζια με τις Suzuki των Rins και Iannone να ακολουθούν τον Ισπανό υποψήφιο (ξανά)πρωταθλητή.



Η 12άδα κλείνει με τους Crutchlow, Miller και (Pol) Espargaro, με τους 2 τελευταίους να περνάνε ελάχιστα τη διαφορά της τάξης του δευτερολέπτου από τους πρώτους, υπογραμμίζοντας το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων εδώ.

Προγνωστικά: Αν έχουμε μάθει κάτι φέτος είναι πως δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα, ωστόσο μερικές προβλέψεις με βάση τους φετινούς χρόνους και το πρόσφατο ιστορικό μπορούν να γίνουν. Πέρυσι και πρόπερσι Dovizioso και Pedrosa επικράτησαν, οπότε αυτομάτως τοποθετούνται και στο υποθετικό αυριανό βάθρο. Σε αυτό προσθέστε και τον Valentino Rossi, που επίσης έχει αποδείξει πως η Sepang του ταιριάζει. Η ιστορία λέει και Jorge Lorenzo, αλλά τίποτα δεν υπέδειξε ουσιαστική ανταγωνιστικότητα φέτος για να δώσει ελπίδες τώρα στον Ισπανό. Τέλος, ο Zarco αν και έχει «σκυλιάσει» να δείξει την αξία του, στο τέλος ίσως έχει πιο ανίσχυρο κίνητρο, όπως και άλλοι καλοί αναβάτες σαν τον Viniales. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι αν ο Marc Marquez θα καταφέρει να «χωθεί» στους Dovizioso, Pedrosa και Rossi, με τον τροπικό καιρό να είναι φυσικά ο πιο αστάθμητος παράγοντας.

Υπομονή και αύριο πρωί στις 9.00 θα δούμε ίσως τον πλέον συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου