Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί κρασιού του κόσμου για το 2018



Είναι το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια κενή πλάκα μήκους 12 μηνών μπροστά σας. Γιατί να μην κάνετε αυτό το έτος ταξιδιού σας κρασί; Τίποτα δεν κτυπά την εμπειρία...

 της επίσκεψης σε μια περιοχή κρασιού αυτοπροσώπως. Η εκκαθάριση των αμπελώνων, η συνάντηση των οινοπαραγωγών πρόσωπο με πρόσωπο και η απογευματινή κατανάλωση κρασιού στο έδαφος όπου καλλιεργείται, παρέχει μια βαθύτερη κατανόηση της περιοχής και των σταφυλιών της. Ο κόσμος του κρασιού είναι τεράστιος, αλλά ορισμένες περιοχές αξίζει να εξερευνήσετε τώρα, χάρη στους αναδυόμενους παραγωγούς τους, την κουζίνα κάτω από το ραντάρ και τις μοναδικές πολιτιστικές ιδιότητες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταρτίσαμε τους 10 κορυφαίους προορισμούς που οι λάτρεις του κρασιού πρέπει να βάλουν στις αποβάθρες τους για το 2018. Οι επιλογές για τους τυχοδιώκτες, τους αστικούς και τους beachgoers απλώνουν από τη Νότια Αφρική στην Ισπανία προς τον Νότιο Ειρηνικό. Αν φτάσετε σε όλους τους φέτος, λοιπόν, θεωρήστε μας άγρια ​​ζηλεύοντας. (Επίσης, μπορούμε να έρθουμε;)

Και αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε όλους το 2018, καλά νέα: Υπάρχει πάντα το επόμενο έτος.
ΚΟΡΣΙΚΉ, ΓΑΛΛΊΑ
Το πιο συναρπαστικό νησί για τα κρασιά που είναι δύσκολο να βρεθούν



Οι αμπελουργικές περιοχές του νησιού ζεσταίνονται τώρα. Η Κορσική είναι η τελευταία που συγκεντρώνει την προσοχή για το δραματικό της τοπίο και τα ολοένα και πιο υψηλού επιπέδου κρασιά. Παράκτιοι αμπελώνες με κουκκίδες με παραθαλάσσιες πόλεις περιτυλίγονται γύρω από την περίμετρο του νησιού, πλαισιωμένες από τη θάλασσα στη μια πλευρά και βουνά που ανεβαίνουν από το κέντρο της Κορσικής από την άλλη. Εδώ, οι οινόφιλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κρασιά που μόλις αρχίζουν να μπαίνουν σε εξαγωγικές αγορές και σε κορυφαίες λίστες κρασιού, όπως αυτές του Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη και του Canlisστο Σιάτλ. Ενώ η οινοποίηση έχει μακρά ιστορία στην Κορσική, τα περισσότερα κρασιά καταναλώνονται σε τοπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, πολλοί οινοποιοί καλωσορίζουν τους επισκέπτες και πωλούν κρασιά στα οινοποιεία τους, προσφέροντας στους επισκέπτες πραγματικά τοπικές εμπειρίες μια φορά στη ζωή τους.

Για όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν τις γευστικές δοκιμές τους με άλλες δραστηριότητες, η Κορσική είναι ο προορισμός των ονειροπόλων του ιστορικού. Οι αρχαίες εποχές ξεδιπλώνονται σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλο το νησί, από τα ερείπια 1500 π.Χ. στη Φιλιφέτα μέχρι το 1769 γενέτειρα του Ναπολέοντα στο Ajaccio. Οι παραλίες είναι άπταιστες, φυσικά, και το περίφημο μονοπάτι πεζοπορίας GR20 είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην Ευρώπη. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο νησί απευθείας με αεροπλάνο ή από τη νότια Γαλλία με πλοίο.
VALLE D'AOSTA, ΙΤΑΛΊΑ
Ένας υβριδικός πολιτιστικός χώρος με καταπληκτικές κορυφές για όσους αγαπούν το μεγάλο ύπαιθρο



Η Valle d'Aosta είναι ένα μυστικό μεταξύ των περιοχών του κρασιού της Ιταλίας , συχνά παραβλέπεται υπέρ της πολύ μεγαλύτερης περιφέρειας του Πιεμόντε στο νότο της. Συνοδευόμενη από τη Γαλλία και την Ελβετία, η ορεινή Valle d'Aosta έχει τη δική της υβριδική κουλτούρα που επηρεάζεται από όλες τις γύρω περιοχές. Τα ιταλικά και τα γαλλικά είναι και οι δύο επίσημες γλώσσες, και μεγάλο μέρος του πληθυσμού μιλάει την τοπική διάλεκτο Valdtain.

Ένας κόμβος για υπαίθριες τυχοδιώκτες, η Valle d'Aosta φιλοξενεί μερικές από τις υψηλότερες κορυφές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένου του Mont Blanc. Η πεζοπορία είναι εξίσου δημοφιλής το καλοκαίρι καθώς το σκι είναι το χειμώνα, με το νεόκτιστο τελεφερίκ Skyway Monte Bianco που προσφέρει υπέροχη θέα στα βουνά όλο το χρόνο. Από την πόλη Aosta στο κέντρο της κοιλάδας, οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύουν δυτικά προς το Mont Blanc ή ανατολικά προς Monte Rosa στο μονοπάτι κρασιού Valle d'Aosta, δοκιμάζοντας κρασιά από τοπικές ποικιλίες όπως Fumin ή Prié Blanc, καθώς και ιταλικά ή ελβετικά ποικιλίες όπως Petite Arvine ή Nebbiolo , και τα διεθνή σταφύλια.
ΒΌΡΕΙΑ ΑΚΤΉ, ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΑ, ΗΠΑ
Μετά τις πυρκαγιές του 2017, οι κορυφαίες περιοχές κρασιού της Καλιφόρνιας είναι ανοικτές για επαγγελματικούς σκοπούς



Η κάλυψη ειδήσεων από τις εκρήξεις πυρκαγιών στη Νάπα, το Sonoma και το Mendocino πέρυσι είχε πολλά άλματα σε χειρότερα μελλοντικά σενάρια, ακυρώνοντας ταξίδια στην περιοχή ή κάθαρση των μπουκαλιών της. Αυτό είναι λάθος. Μια διαδρομή μέσω της Βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα οινοποιεία ή οι αμπελώνες έμειναν άθικτα και, ωστόσο, η περιοχή έχει δει μια σοβαρή μείωση του τουρισμού από τις πυρκαγιές.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική βιομηχανία στη βόρεια ακτή της Καλιφόρνια, γι 'αυτό είναι πλέον σημαντικότερο από ποτέ να σχεδιάσετε ένα ταξίδι. Ενώ οι πυρκαγιές κράτησαν τις περισσότερες κρασιού, έπληξαν σκληρά τις κατοικημένες περιοχές, αφήνοντας πολλούς από αυτούς που απασχολούνται στον κλάδο του οίνου και του τουρισμού χωρίς σπίτια. Οι επισκέπτες της Νάπα, του Sonoma και του Mendocino φέτος δεν θα ζήσουν μόνο μεγάλη φιλοξενία και κρασί. θα κάνουν επίσης μια μικρή διαφορά να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το κάνουν να επιστρέψει στα πόδια τους.
ΚΡΉΤΗ, ΕΛΛΆΔΑ
Οι ντόπιοι οινοποιοί και οι σεφ επιστρέφουν στις αρχαίες ρίζες σε αυτό το οικονομικό νησί



Η Ελλάδα παραμένει ένας προσιτός προορισμός για ταξιδιώτες παγκοσμίως, αλλά αντί να ακολουθεί το πακέτο στην τουριστική γεμάτη (αν και θαυμάσια) Σαντορίνη, κατευθυνθείτε προς την Κρήτη . Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει τις υπέροχες παραλίες και την εικονική πέτρινη αρχιτεκτονική άλλων νησιών, αλλά οι πόλεις της τείνουν να είναι πιο κοσμοπολίτικες, γεμάτες νυχτερινή ζωή και εστιατόρια. Η λιμενική πόλη του Ηρακλείου, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, αγκυροβολεί την κύρια αμπελουργική περιοχή του νησιού, όπου οι ντόπιοι δίνουν νέα έμφαση στις αρχαίες ποικιλίες σταφυλιών και στην κουζίνα.

Σε αντίθεση με την Σαντορίνη, η οποία επικεντρώνεται στο Ασύρτικο , η Κρήτη πειραματίζεται ακόμα με τις τοπικές της ποικιλίες σταφυλιών και για καλό λόγο: Πολλά από τα σταφύλια που βρέθηκαν στην Κρήτη είναι άγνωστα σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου. Τα ονόματα όπως το Thrapsathiri, το Κοτσιφάλι και το Μαντιλάρι μπορεί να φαίνονται εκφοβιστικά, αλλά τα κρασιά είναι άγρια, ποικίλα και αξίζει να εξερευνήσουν. Αυτό συμβαδίζει με την κρητική κουζίνα, η οποία βασίζεται σε πηγμένα συστατικά όπως βότανα, σπόρους, ελιές και ακόμη και σαλιγκάρια. Εστιατόρια όπως το Πεσκέσι στο Ηράκλειο προσδίδουν πρόσφατα την κρητική διατροφή, παρόμοια με την ευρύτερη μεσογειακή διατροφή αλλά με άγρια ​​και αρωματική ένταση που δεν βρίσκονται αλλού στην Ελλάδα.
HEMEL-EN-AARDE VALLEY, ΝΌΤΙΑ ΑΦΡΙΚΉ
Οι παραθαλάσσιες περιπέτειες αφθονούν στη νεώτερη περιοχή του Βουργουνδίνου του Νέου Κόσμου



Η Νότια Αφρική είναι ώριμη με τις περιοχές του κρασιού, μερικές από τις οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί λόγω της εγγύτητας κοντά στο Κέιπ Τάουν. Βγείτε από το χτυπημένο μονοπάτι και κατευθυνθείτε προς τη νότια ακτή της χώρας. Η πανέμορφη κοιλάδα Hemel-en-Aarde, που μεταφράζεται εύστοχα ως "ουρανός και γη", είναι μια περιοχή ψυχρού κλίματος που παράγει κρασιάBurgundian από Pinot Noir και Chardonnay . Αν δεν έχετε ακούσει για αυτό, υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο: Μέχρι να γίνει μια επίσημη αίθουσα πριν από 10 χρόνια, ήταν απλά ένα άλλο μέρος του Walker Bay. Τώρα που η κοιλάδα Hemel-en-Aarde έχει αποκτήσει καθεστώς ως μεμονωμένη περιοχή κρασιού, νέοι οινοποιοί έχουν προσγειωθεί στην περιοχή και ακολουθούν στα βήματα των πρωτοπόρων της περιοχής για να παράγουν σύνθετα και ισορροπημένα κρασιά.

Μόλις μια ώρα και μισή νοτιοανατολικά του Κέιπ Τάουν, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε την κοιλάδα Hemel-en-Aarde ως ημερήσια εκδρομή, αλλά μια ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να μείνετε στην παραλιακή πόλη Hermanus, ακριβώς κάτω από τον ποταμό. Οι γευστικές δοκιμασίες στα εξαιρετικά οινοποιεία της περιοχής, τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, μπορούν να διασπαρθούν με χαλαρωτικές εκτάσεις στην παραλία και θαλάσσιες περιπέτειες όπως καγιάκ και παρακολούθηση φαλαινών, για τις οποίες η πόλη είναι διάσημη.
ALENTEJO, ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Η ζεστή, αγροτική Πορτογαλία επικεντρώνεται στις αποχρώσεις στις υποζώνες της



Η Skinny Portugal είναι γνωστή για την προσιτή τιμή της, προσκαλώντας πόλεις και υπέροχες ακτές, αλλά είναι επίσης ευλογημένη με περιοχές του κρασιού που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Εύκολη πλοήγηση με λεωφορεία και τρένο επιτρέπει ακόμη και σε εκείνους που δεν μιλούν γλύφους πορτογαλικών να εξερευνήσουν με βεβαιότητα την ποικιλία της οινοποιίας της χώρας. Οι Αμερικανοί συνδέουν κυρίως την Πορτογαλία με ενισχυμένο κρασί Port , αλλά περιοχές όπως το μεγάλο Alentejo δημιουργούν εντυπωσιακά ξηρά κρασιά από αυτόχθονες ποικιλίες.

Ιστορικά, μια προσανατολισμένη στην αξία, ομοιογενής περιοχή που κάνει πλούσια κόκκινα και φρουτώδη λευκά, οι παραγωγοί Alentejo διερευνούν τώρα τις αποχρώσεις που μπορούν να δημιουργήσουν οι οκτώ υποζώνες της περιοχής. Η ορνιθοπανίδα Alentejo ταξιδεύει από όλους τους επισκέπτες, από το ψυγείο Portalegre στα βόρεια μέχρι το θερμότερο Moura στο νότο, ενώ διασχίζει χωριά λόφου και αρχαία ερείπια. Η πόλη της Évora είναι μια εξαιρετική βάση στο σπίτι για τους ταξιδιώτες, και η περιοχή συμβαίνει να έχουν ένα άλλο λόγο να υπερηφανεύεται: Alentejo είναι ένα από τα παγκοσμίως φελλό κόμβους -farming, με δάση για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και προϊόντα φελλού πέρα από το κρασί.
CASABLANCA VALLEY, ΧΙΛΉ
Μια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνικής οδού και μια γαλήνια, δροσερή ατμόσφαιρα



Η δροσερή, λοφώδης κοιλάδα της Καζαμπλάνκα της Χιλής είναι η κορυφαία περιοχή της χώρας για τα τραγανά λευκά οπωροφόρα κρασιά, αλλά πριν από τη δεκαετία του 1980 η οινοποίηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη . Αυτό που ήταν κάποτε γεωργική γη τώρα στεγάζει σύγχρονα οινοποιεία με φιλόξενα κελάρια και αίθουσες γευσιγνωσίας. Τα περισσότερα οινοποιεία προσφέρουν χώρους πικνίκ για τους επισκέπτες να γευτούν την υπογραφή της κοιλάδας της Καζαμπλάνκα Sauvignon Blanc και Chardonnay ενάντια στο γαλήνιο, πράσινο σκηνικό.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να παραμείνουν στο πολυσύχναστο Σαντιάγο, μια ώρα ανατολικά της Καζαμπλάνκα, αλλά η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να κουρσάρετε στην παραλιακή Valparaíso, τη ζωντανή πόλη του λιμανιού που κάποτε κάλεσε ο ποιητής του βραβείου Νόμπελ Πάμπλο Νερούδα. Η τέχνη ασκεί εδώ το κεντρικό σκηνικό, όχι μόνο μέσα από σύγχρονες γκαλερί, μπαρ γεμάτα μουσική, και το ετήσιο Φεστιβάλ Καλλιτεχνών Valparaíso, αλλά στους ίδιους τους δρόμους. Το Graffiti χτυπάει τα πολύχρωμα κτίρια, ένα σημείο υπερηφάνειας για τους περισσότερους ντόπιους. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν επίσημες εκδρομές στις σκηνές, αλλά είναι όλα ελεύθερα σε οποιονδήποτε με περιπετειώδες πνεύμα και συμπαγή παπούτσια για περπάτημα.
ΓΑΛΙΚΊΑ, ΙΣΠΑΝΊΑ
Γνωρίστε τα ανοιχτά κόκκινα και αστρικά λευκά της πιο συναρπαστικής περιοχής κρασιού της Ισπανίας



Βρίσκεται ακριβώς βόρεια της Πορτογαλίας, αυτή η γωνιά της Ισπανίας είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη χώρα της χώρας. Η παράκτια περιοχή Rías Baixas θεωρείται γενικά ως βασικός φορέας για τα κρασιά Albariño , αλλά ολόκληρη η περιοχή είναι έτοιμη με φρέσκια ενέργεια αυτή τη στιγμή. Πράσινο, υγρό και δροσερό, η Γαλικία φιλοξενεί πέντε περιοχές κρασιού, οι περισσότερες από τις οποίες ειδικεύονται σε ασβεστωμένα λευκά. Αλλά η δραματικά κεκλιμένη Ribeira Sacra συγκέντρωσε πρόσφατα την προσοχή για τους σύνθετους κόκκους με ορυκτά καύσιμα.

Ιστορικά, η Γαλικία ήταν διάσημη όχι για το κρασί της, αλλά για το θρησκευτικό προσκύνημα: Η περιοχή είναι μέρος του Camino de Santiago, μιας διαδρομής 500 μιλίων σε όλη τη βόρεια Ισπανία. (Περισσότεροι από 270.000 σύντροφοι έκαναν το ταξίδι μόνο το 2016).
TOKAJ, ΟΥΓΓΑΡΊΑ
Η παλαιότερη ταξινομημένη περιοχή κρασιού της Ευρώπης διερευνά τα σύνορα ξηρού οίνου



Για αιώνες, το Tokaj παρήγαγε μερικά από τα πιο διάσημα γλυκά κρασιά του κόσμου, σεβαστά πρώτα από τους ευγενείς, πριν γίνει η πρώτη ταξινομημένη περιοχή κρασιών της Ευρώπης. Τα χρόνια της κομμουνιστικής κυριαρχίας υποχώρησαν τη βιομηχανία οίνου από το να προχωρήσει μέχρι τη δεκαετία του 1990. Τώρα, οι οινοπαραγωγοί στο Tokaj συγκεντρώνουν την προσοχή όχι μόνο για το Tokaji όπως το νέκταρ, αλλά και για τα ξηρά κρασιά από τοπικά σταφύλια όπως το Furmint και το Hárslevelű.

Βρίσκονται δύο ώρες ανατολικά της Βουδαπέστης, οι περισσότεροι από τους αμπελώνες του Tokaj περιβάλλουν ένα αρχαίο ηφαίστειο , τα κελάρια τους σκαλισμένα σε ηφαιστειακό βράχο. Ένα αυτοκίνητο είναι σίγουρα απαραίτητο για να περάσετε, όπως και ραντεβού για γευσιγνωσίες. αλλά το όφελος είναι ότι οι επισκέπτες παίρνουν συχνά εκδρομές one-on-one με τους οινοπαραγωγούς. Νέα ενέργεια πηγαίνει στην Tokaj, καθιστώντας το 2018 τον ιδανικό χρόνο για να το βιώσει.
BEECHWORTH, ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ
Μια πόλη Gold Rush εποχή προσφέρει τόσο ιστορική γοητεία και την καινοτομία του κρασιού



Η περιοχή κρασιού Βικτώρια της Αυστραλίας, η οποία ανεβαίνει από την πόλη της Μελβούρνης, φιλοξενεί μερικές από τις κορυφαίες περιοχές κρασιού με δροσερό κλίμα. Κάποια, όπως η χερσόνησος Mornington και η κοιλάδα Yarra, άνετα δίπλα στην πολυσύχναστη πόλη. Το Beechworth απαιτεί μια βορειοανατολική διαδρομή 3 ωρών, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε αυτήν την γαστρονομική απόδραση κάτω από το ραντάρ.

Η καυτή περιοχή Rutherglen, γνωστή για τα κολλώδη γλυκά κρασιά της, συνορεύει με το Beechworth στα βόρεια. Αλλά επειδή η πόλη Χρυσή βιασύνη βρίσκεται στους πρόποδες των βικτοριανών Άλπεων, υπάρχει μια δροσερή επίδραση του κλίματος στα κρασιά. Ενώ η πλειοψηφία της παραγωγής Beechworth είναι κόκκινη, έχει γίνει μια ξεχωριστή περιοχή για Chardonnay. Άλλες σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το Shiraz και τοπικές ιταλικές ποικιλίες όπως το Sangiovese .



Πηγή: vinepair.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου