Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πράσινο φως στις απαγορεύσεις ντιζελοκίνητων από τη Δικαιοσύνη



To ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γερμανίας στηρίζει τα περιβαλλοντικά στοιχεία των μεγάλων πόλεων, αρνούμενο να ανατρέψει απόφαση...



κατώτερου δικαστηρίου, που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης ρυπογόνων οχημάτων. Πρόκειται για μία εξέλξη η οποία θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον εκατομμυρίων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι δικαστές στη Λειψία αρνήθηκε συγκεκριμένα να απορρίψει απόφαση, που επιτρέπει στη Στουτγκάρδη και το Ντίζελντορφ να απογορεύσουν την κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ στο κέντρο των πόλεων και ζήτησε από τις δύο πόλεις να επιστρέψουν με πιο αναλυτικά σχέδια για το πώς σχεδιάζουν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

«Οι απαγορεύσεις μπορούν να επιτραπούν και να εφαρμοστούν κατά τρόπο πάντα, που να αποφεύγονται δυσανάλογες επιπτώσεις» τόνισε ο δικαστής Αντρέας Κόρμπμαχερ, προσθέτοντας ότι «οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν από τις πόλεις δράση για τον περιορισμό της ρύπανσης».

Η απόφαση θεωρείται ότι δημιουργεί προηγούμενο για περισσότερες από 50 πόλεις, που επίσης σχεδιάζουν να προωθήσουν αυστηρά μέτρα.

Το δικαστήριο που είχε εξετάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση είχε υποστηρίξει ότι η απαγόρευση των ντιζελοκίνητων οχημάτων στα κέντρα των πόλεων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών και τη συμμόρφωση με τους κοινοτικούς στόχους.




Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου