Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δεύτερη ανάμεσα σε 47 χώρες η Ελλάδα σε αριθμό βραβευμένων ακτών

Δεύτερη ανάμεσα σε 47 χώρες η Ελλάδα σε αριθμό βραβευμένων ακτών

Δεύτερη στον κόσμο - ανάμεσα σε 47 χώρες - αναδείχθηκε η Ελλάδα σε αριθμό βραβευμένων ακτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας...



 της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η Ελλάδα με 519 βραβευμένες ακτές (αφορά το έτος 2017), έρχεται δεύτερη μετά την Ισπανία ενώ ακολουθούν η Τουρκία και η Γαλλία. Είναι ενδεικτικό πως και το 2017 η χώρα μας κατείχε τη δεύτερη θέση, με 486 βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Η Διεθνής Επιτροπή, μάλιστα, βράβευσε φέτος συνολικά 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Είναι ενδεικτικό πως πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε αυτή τη χρονιά, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. Οι ακτές, δε, που έχουν βραβευθεί για τη συμμετοχή τους την προηγούμενη χρονιά ξεκινούν να ετοιμάζουν την ακτή τους στις αρχές Ιουνίου.

Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα, αφού ετοιμάσουν την ακτή τους, να παραλάβουν και αναρτήσουν τη Γαλάζια Σημαία έως την 1η Ιουλίου. Δεν μπορούν, ό,ως, να την αναρτήσουν εάν δεν έχουν και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των νερών της ακτής τους, καθώς η ποιότητα των υδάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου