Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ρέθυμνο



Η νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ, το «διπλό» παραμονής του Ρεθύμνου στη Λήμνο επί του Ηφαίστου και ο θρίαμβος του «μισού» Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, ήταν τα αποτελέσματα...



που ξεχώρισαν την 24η αγωνιστική.

Με έλεγχο των ριμπάουντ, διάθεση στη δημιουργία και τους Μιλουτίνοβ - Βεζένκοφ να σημειώνουν νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ, οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν ανώδυνα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες, φτάνοντας στο επιβλητικό 80-59 επί του «Δικέφαλου» στο ΣΕΦ.

Η πειραϊκή ομάδα παρατάχθηκε με μόλις 10 παίκτες, δύο από τους οποίους (Κολοβέρος, Ζευγαράς) από την εφηβική ομάδα, αφού Γουέμπερ και Τουπάν βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, ο Γουίλιαμς-Γκος είναι με άδεια στις ΗΠΑ και οι Σπανούλης - Στρέλνιεκς τραυματίες, ενώ στη διάρκεια του ματς αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση και ο Πρίντεζης!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ αλλά σημείωσε την 23η νίκη σε 24 παιχνίδια, κάνοντας... προθέρμασνη ενόψει των αγώνων που ακολουθούν στην Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα πλέι οφ. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ με 87-76 του Προμηθέα Πατρών, υποχρεώντας τους Πελοποννήσιους στην ένατη ήττα τους, αλλά είδε τον Γκιστ να αποχωρεί τραυματίες.

Πιιάνοντας εξαιρετική απόδοση στα πρώτα 25 λεπτά και με πρωταγωνιστές τους Μπέρι, Παπαντωνίου, Ντόρσεϊ, ο Πανιώνιος επικράτησε με 78-74 της ελλιπέστατης ΑΕΚ στο «Σοφία Μπεφόν» και ανέβηκε στο 8-16, «σφραγίζοντας» την παραμονή του.

Τεράστιο «διπλό» στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό πανηγύρισε το Ρέθυμνο στη Λήμνο. Οι Κρήτες πέρασαν νικηφόρα με 80-77 από την έδρα του Ηφαίστου, βελτιώνοντας σε 6-18 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στη 12η φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα.

Σαρωτικός ο Άρης, συνέτριψε με 95-60 στο Αλεξάνδρειο την Κύμη, που έπαιζε αγώνα «ζωής και θανάτου». Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μποχωρίδης (21π., 7 ριμπ., 6 ασ.) και Τζόουνς (20π., 5 ριμπ. 2 ασ.). Ο Ελληνας γκαρντ, μάλιστα, αγωνίστηκε μκε ένεση, λόγω του τραυματισμού υπέστη στο προηγούμενο παιχνίδι, με τον Χολαργό.

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα παραμονής έκανε το Λαύριο, το οποίο υπερασπίστηκε την έδρα του επικρατώντας με 76-69 του Χολαργού και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 7-17.

Το Περιστέρι, τέλος, έδωσε τη... χαριστική βολή στον Κολοσσό. Η ομάδα των δυτικών προαστίων πέρασε από το «σμαραγδένιο νησί» νικηφόρα με 84-77 κι έσπρωξε τους «σμαραγδί» στην Α2, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου