Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πιτίνο: «Δεν μιλώ για τους διαιτητές. Μπορούμε να νικήσουμε αύριο»



«Αποστάσεις» από τη διαιτησία, αλλά παράλληλα και σύνθημα νίκης ενόψει του αυριανού (19/04) game 2 των play offs με την Ρεάλ Μαδρίτης, έδωσε ο Ρικ Πιτίνο.


Στις δηλώσεις του πριν τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα των play offs της Euroleague με τους πρωταθλητές Ευρώπης ο προπονητής του Παναθηναϊκού προτίμησε να μην σχολιάσει τα σφυρίγματα των διαιτητών στο game 1 της σειράς (17/04), αντίθετα ζήτησε από τους παίκτες του να κοιτάζουν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και να μην ασχολούνται με τους διαιτητές.

«Δεν θέλω να μιλώ δημόσια για τους διαιτητές. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε φάουλ και συνέχισαν να διαμαρτύρονται στους διαιτητές, αντί να επιστρέψουν και να παίξουν άμυνα.

Οι αποφάσεις των διαιτητών δεν αλλάζουν κι εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να μην δίνω σημασία σε αυτούς. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε και δεν ανησυχούμε για τους διαιτητές. Αυτό το κάνει ο Ολυμπιακός».

Αναφερόμενος στο πρώτο ματς με τους πρωταθλητές Ευρώπης σχολίασε: «Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά έτσι είναι τα play offs. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και το επόμενο ματς. θεωρώ πως μπορούμε να νικήσουμε. Όταν χάνεις όπως χθες (17/04) είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε.

Κάποιες φορές υπάρχει υπερβολή και σκέφτεσαι διάφορα. Τώρα όμως είμαστε στα play offs και πάντα το δεύτερο ματς είναι πιο δύσκολο. Οι αντίπαλοι μας γνωρίζουν ότι μετά από αυτό η σειρά μεταφέρεται στην Ελλάδα. Θα δούμε μια δύσκολη ομάδα.

Καταλαβαίνουμε ότι η Ρεάλ έχει το προβάδισμα σε μια σειρά 5 αγώνων. Υπάρχει υψηλό κίνητρο σε τέτοιες σειρές.


Τα πλέι οφ είναι πάντα ξεχωριστά.

Οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι, όπως και ο κόσμος. Μετά υπάρχει το Final Four και μου αρέσει πολύ αυτό. Υπάρχει μια μικρή αναστάτωση, κάποιος μου είπε ότι πιθανότατα το Final Four θα γίνει στην Αθήνα ή στη Λυών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου